Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Національна доповідь «Цілі Сталого розвитку: Україна»

13 жовтня 2017 - 09:47

Україна, як і інші країни-члени ООН, приєдналася до глобального процесу забезпечення сталого розвитку. Для встановлення стратегічних рамок національного розвитку України на період до 2030 року за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України започатковано інклюзивний процес адаптації Цілей Сталого розвитку (ЦСР), який тривав певний період за участі профільних міністерств та відомств, урядових установ, агентств ООН в Україні, міжнародних організацій, бізнес-спільноти, експертного середовища, громадських організацій.

У ході регіональних консультацій з ЦСР, які були проведені у 10 обласних центрах, включаючи м. Запоріжжя, визначено основні пріоритети розвитку, індикатори та цільові значення, які знайшли своє відображення в Національній доповіді «Цілі Сталого розвитку: Україна».

Національна доповідь «Цілі Сталого розвитку: Україна» містить 17 цілей (86 завдань та 172 індикатори національного розвитку до 2030 року), які мають рівне та важливе значення для розвитку країни.

Разом з тим, досягнення Цілей Сталого розвитку можливе, перш за все, за умови впровадження положень цієї Доповіді у стратегічних і програмних документах розвитку регіонів. Зокрема, основні положення будуть враховані під час підготовки проекту Програми соціально-економічного і культурного розвитку Запорізької області на 2018 рік.

 

Ознайомитися з текстом Національної доповіді «Цілі Сталого розвитку: Україна» можна за посиланням на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (goo.gl/ZV8mhu), або на сайті облдержадміністрації у рубриці «Стратегія регіонального розвитку».