Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З робочою поїздкою у Запоріжжі побували віце-прем’єр міністр України Дмитро Табачник, народні депутати Ігор Шаров та Ярослав Сухий

19 червня 2004 - 12:24

З робочою поїздкою у Запоріжжі побували віце-прем’єр міністр України Дмитро Табачник, народні депутати Ігор Шаров, Ярослав Сухий, яких в аеропорту зустрів голова облдержадміністрації Володимир Березовський та інші посадовці.  Їх приїзд співпав з відзначенням професійного свята – Дня медичного працівника, тож у центрі їх уваги опинилися медичні заклади.

За участю високих гостей відбулося врочисте відкриття реконструйованого фізіотерапевтичного відділення міської лікарні № 8, до якого цей парламентсько-урядовий десант, як виразився Дмитро Табачник, має безпосереднє відношення. Бо реконструкція проведена за ініціативи народного депутата Ярослава Сухого та за фінансової підтримки „Трудової партії України”, членами якої є прибулі гості. Колектив відділення  тепло привітав з професійним святом та приємною подією віце-прем’єр-міністр, виступ якого неодноразово переривали оплесками. Зокрема, Дмитро Табачник повідомив, що з 1 вересня планується підвищити медикам зарплату, а також те, що з внесенням змін до держбюджету на охорону здоров’я додатково буде спрямовано 300 млн.грн. З вітанням виступив голова облдержадміністрації Володимир Березовський та подарував відділенню апарат ультразвукової терапії. Лідер депутатської фракції „Трудової України” Ігор Шаров від колег також подарував телевізор, вручив працівникам відділення грамоти та премії по 1000 грн.

Володимир Березовський передає головному лікарю 8-ї міської лікарні Надії Гришеній документи на апарат ультразвукової діагностики

Столичні гості також побували у шпиталі для ветеранів на Великому Лузі, ознайомилися з лікувальними корпусами, поспілкувалися з ветеранами.

Завершилася програма перебування прес-конференцією для журналістів у медичному університеті. Віце-прем’єр-міністр України сказав, що умови, створені для ветеранів у шпиталі, і практично нове відділення з унікальним кабінетом спелеотерапії справили на нього гарне враження. Він вважає, що такі позитивні зміни відбуватимуться більш динамічно, для цього є фінансове підгрунтя. Прийняті зміни до держбюджету передбачають збільшення видатків на 7,2 млрд. грн., що стало можливим завдяки випереджаючому зростанню ВВП. Особливо важливо, підкреслив Дмитро Володимирович, що 70 % цієї суми має бути спрямовано на соціальну сферу, а саме на підвищення стипендій, ряду соціальних виплат, доплати до пенсій, ветеранам тощо. У контексті нашої області Володимир Березовський додав, що планується збільшити фінансування у галузі охорони здоров”я, зокрема на реконструкцію обласної дитячої лікарні та обласної клінічної лікарні.

Прес-конференція Д.Табачника та В. БерезовськогоДмитро Табачник відповів на запитання журналістів. Стосовно того, коли буде прийнято закон про трансплантологію, він несподівано запропонував зарахувати професора Олександра Ніконенко консультантом Трудової України з медичних питань, разом опрацьовувати проект і „пробивати” закон. На запитання щодо ставлення до спецстатусу Запоріжжя Дмитро Володимирович визнав, що диспропорція між донорськими вливаннями у бюджет і тим, що залишається регіону, дійсно існує. На його думку, до спецстатусу траба відноситися обережно. Практика свідчить, що більш ефективними є преференції не для всієї території, а для окремих галузей, насамперед, які забезпечують розвиток високих технологій. На запитання, без якого не обходиться майже жодна прес-конференція – щодо будівництва мостів через Дніпро, віце-прем’єр-міністр відповів, що добре обізнаний з проблемою і вважає висновок фахівців про можливість будівництва об’єктивним і прийнятним. Власну ж принципову позицію сформулював так: жоден заповідник не може бути важливіший, ніж зручність життя для людей.

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни