Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для підтримки малого та середнього бізнесу обласна влада залучає міжнародні програми

31 січня 2011 - 16:21

Канадське Агентство міжнародного розвитку планує реалізувати в Україні проект підтримки малого та середнього бізнесу. Сьогодні голова  облдержадміністрації Борис Петров провів зустріч з провідним експертом проектів Посольства Канади Володимиром Сенюком. Головна тема розмови – участь Запорізького регіону в проекті, що має назву «Підтримка конкурентоспроможності малих та середніх підприємств».
Програма Канадського Агентства міжнародного розвитку працює в Україні у сфері розвитку приватного сектора вже багато років. Основна мета роботи спеціалістів - підтримка малих та середніх підприємств для збільшення їхньої конкурентоспроможності.

Зазначений  проект орієнтуватиметься на сектори з вищим рівнем доданої вартості, а також на сектори, що потребують вдосконалення з точки зору енергоефективності та загальної модернізації. Це, насамперед, виробництво, сфера послуг та аграрний сектор.

На думку Бориса Петрова, реалізація задуму дасть позитивні результати та стане поштовхом для подальшого розвитку малого та середнього бізнесу у Запорізькій області. До того ж, проект має фінансове підґрунтя. Протягом п’яти років планується вкласти в його реалізацію близько 5 млн. канадських доларів.
- Серед основних секторів економіки, на які орієнтується проект, - агро-бізнес, - зазначає Борис Петров. - Безумовно цей напрямок потребує модернізації. І за умови капіталовкладень та новацій, як в технології, так і в управлінні, цей сектор може стати одним з базових для нашого регіону. У нас традиційно багато уваги приділялося промисловості. Наразі ж відбувається переорієнтація на малий бізнес. Саме покращення бізнес-клімату в цілому, зменшення перешкод для розвитку малих підприємств – є на сьогодні одним з пріоритетних у стосунках обласної влади і бізнесу.

Як було зазначено у ході зустрічі, проект реалізовуватиметься разом із спеціалістами обласної державної адміністрації, а також з іншими ключовими партнерами.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни