Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У виконавчої влади та студентства Запорізької області – спільні погляди

31 січня 2011 - 16:47

Голова обласної державної адміністрації  Борис Петров провів зустріч із студентами вищих навчальних закладів Запорізької області.  Зустріч відбулася у форматі «круглого столу», у роботі  якого також взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко, заступник голови ОДА Микола Ярмощук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Анастасія Склярук  начальник управління освіти Олександр Вєрозубов.

На початку зустрічі очільник області зауважив, що  давно хотів зустрітися із студентством у невимушеній обстановці з тим, аби краще зрозуміти прагнення та потреби молоді. Запланований «круглий стіл» співпав із інформацією про те, що студентство планує провести акцію протесту під стінами ОДА.  - Отже,  можна зробити висновок, що  цей захід в  стінах облдержадміністрації виявився вчасним, - зазначив Борис Петров. - Від вас та від тих цілей, які ви ставите перед собою, залежить майбутнє цілої країни.  І головна мета нашої  зустрічі – дізнатися про  ті проблеми, які вас турбують, віднайти можливі шляхи для співпраці, а  також  зрозуміти, в яких напрямках виконавча влада може  бути корисною для студентства.  Я також розумію, що моє уявлення про університетське життя та систему освіти дещо різняться від сучасних поглядів. І мені би дуже хотілось, щоб наша зустріч перетворилася на відверту бесіду.

Студенти поділилися з головою ОДА  своїми переживаннями щодо вибору майбутньої роботи, адже  дуже важко знайти вакансії для випускників аграрних факультетів, юридичних та економічних спеціальностей.  Говорили також про необхідність контролювати кількість комерційних вузів та різноманітних філіалів, так званих  «кіосків з видачі дипломів» тощо. 

Відповідаючи на питання про відповідність обраної професії потребам часу та регіону Борис Петров зазначив наступне:

«Дуже важливо правильно обрати майбутнього працедавця ще до того, як ви отримаєте диплом про вищу освіту. Це в кращому випадку. І я можу сказати, що на даному етапі  розвитку Запорізького регіону та держави загалом дуже важливо розвивати машинобудівний комплекс. Отже, саме  ця галузь потребуватиме кадрів у найближчому майбутньому. На часі актуальним напрямком є  розвиток туризму в області, харчової промисловості. І я певен, що ті, хто вибере професії із зазначених сфер, без роботи не залишаться.

Студенти Бердянського педагогічного інституту порушили питання про надання пільг на проїзд для студентів у курортному місті, де відсутні альтернативні види транспорту, такі як тролейбус та трамвай. А також поскаржилися очільнику області на погано влаштоване дозвілля для молоді.

-         Не забувайте, що вирішення більшості проблем залежить від вашої активності, - відповів Борис Петров. - Звертайтеся до громади зі своїми пропозиціями. У нас немає механізмів впливу на органи місцевого самоврядування у цьому напрямку. Але я певен, що ці питання можна вирішити.

На завершення зустрічі голова ОДА вручив почесні грамоти кращим студентам за  сумлінну працю, активну життєву позицію та відмінне навчання.

 

Оксана Горобцова, управління з питань преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць