Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський провів прес-конференцію, основною темою якої стали підсумки соціально-економічного розвитку області за січень-травень 2004 року

30 червня 2004 - 16:17

Обсяг промислового виробництва протягом січня-травня 2004 року у Запорізькій області збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 20,3 %, підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Березовський під час прес-конференції для працівників місцевих і центральних ЗМІ, повідомляючи про основні підсумки економічного і соціального розвитку області нинішнього року. Нарощування промислового виробництва відбулося майже по всіх основних видах діяльності на більшості територій.

 Лідером промислового росту, зазначив голова, залишається машинобудівний комплекс, де приріст обсягу виробництва склав 71,7%. Високий темп зростання у галузі отримано за рахунок провідних машинобудівних підприємств, таких як ЗАТ „Запорізький автомобілебудівний завод” (в 2,3 рази більше, ніж за січень-травень 2003 року), ВАТ „Запорізький трансформаторний завод” (у 2 рази більше). Продовжується зростання в економіковизначальній галузі регіону – металургії та оброблення металу, успішно розвивається легка та харчова промисловість.

Виконавчі органи влади та місцевого самоврядування активно займаються вирішенням соціальних проблем. Зокрема, питаннями водозабезпечення районів, ліквідацією боргів із виплати зарплати. Особисто голова облдержадміністрації підписав 9 подань до різних міністерств про розрив контрактів з керівниками підприємств-боржників з виплати зарплати.

В. Березовський розповів про стан справ в АПК, де активно готуються до жнив. Види на урожай добрі – за прогнозами в області мають зібрати 1,7 млн. тонн зернових. Розроблено план заходів з формування регіонального запасу продовольчого зерна. Певна напруга існує у забезпеченні сільгоспвиробників дизельним пальним за нормальними цінами. У стадії вирішення питання про закріплення за областю традиційного оператора постачання нафтопродуктів в особі ВАТ „Запоріжнафтопродукт”.

Керівник області поінформував про хід ліквідації наслідків надзвичайної події під Новобогданівкою, про виконання доручень Президента України, які він зробив у ході робочої поїздки до Мелітопольського району. Зокрема, Президент під особистий контроль взяв відбудову школи у Новобогданівці, а губернатор – школи у селі Спаському. Уже освоєні на відновлювальні роботи 4 млн. гривень, виділених Кабінетом міністрів. Ближчим часом очікується надходження іще 10 млн. грн.

Найболючішим питанням тут залишається проблема утилізації боєприпасів, що залишилися на складах. В.Березовський виклав свою незмінну позицію з цього питання: Міноборони повинно розробити ґрунтовну програму, яка має бути погоджена з провідними міністерствами – охорони здоров”я, екології, геології та іншими. Щоб вибрати найнебезпечніший і найоптимальніший варіант. „Інакше, наголосив губернатор, ми один на один залишимось з цією проблемою”. А проблема дуже непроста.

Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Петрович поінформував про недавню поїздку у складі урядової делегації до Узбекистану. Зокрема про підписання угоди про регіональне торгово-економічне та культурно-наукове співробітництво між Запорізькою та Навоїйською областями. Для її реалізації існує багато точок докладання спільних взаємозацікавлених зусиль у сферах металургії, енергетики, харчової промисловості, АПК, культури, науки, освіти.

На питання „Якою Ви прогнозуєте нинішню виборчу кампанію?” В.Березовський відповів: „Прогнози робити не буду, а моє бачення і бажання такі: щоб виборча кампанія була відкритою, чесною, цивілізованою. Люди самі зроблять правильний вибір. Запорізька земля завжди славилася демократичними традиціями”.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області