Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвесторів зацікавлять промисловими зонами

25 лютого 2011 - 15:02

Інвесторів зацікавлять промисловими зонами

До 10 березня райони та міста обласного значення мають подати заповнену аплікаційну форму концепції проекту щодо участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Таке завдання перед районним керівництвом поставлено під час засідання регіональної ради, яка пройшла в обласній державній адміністрації під головуванням очільника області Бориса Петрова.

Після обговорення питання про розробку системи залучення інвестицій та створення умов для інвесторів у Запорізькій області до протоколу засідання внесено також такі доручення головам районних державних адміністрацій, міським головам, як підготовка пропозицій щодо реалізації інвестиційних проектів з переробки твердих відходів, пошук фінансування другого етапу реалізації проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Всі ці заходи спрямовані на збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Основне питання, на якому детально зупинився заступник голови ОДА Петро Гончарук (стажування), – підготовка проектів для організації промислових зон, які на думку посадовця мають зацікавити інвесторів.

- До нашої області з цікавістю ставляться потенційні інвестори, але треба визнати, що пропозицій для інвесторів з нашого боку вкрай мало, - констатував Петро Гончарук. – Для цього слід більш уважно ставитися до підготовки проектів, інвестиційних паспортів та організації промислових зон. 30% пропозицій, які надходять від районів, не є готовими до реалізації. А 60% земельних ділянок, запропонованих в якості територій для облаштування промислових зон, не знаходяться у комунальній власності. Разом з тим, на підтримку організації промислових зон на території області депутати обласної ради проголосували за виділення 290 тисяч гривень, - поінформував Петро Гончарук.

Нагадаємо, що для навчання спеціалістів з організації промислових зон обласна державна адміністрація ініціювала 2 семінари. Організація таких майданчиків передбачає підготовку пакета документів на земельну ділянку, на яку планується залучити інвестора для будівництва підприємства, підвід комунікацій до виділеної території, аби зменшити бюрократичне навантаження на охочих вкладати гроші в розвиток економіки Запорізького регіону.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уряд України подовжує надання грантової підтримки для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?