Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стан пожежної безпеки перевірять у всіх торгових центрах області

28 лютого 2011 - 14:24

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів терміновий брифінг для журналістів у зв’язку з пожежею, яка сталася у гіпермаркеті «Нова лінія» 26 лютого.  За словами очільника області, виконавча влада має перш за все опікуватися безпекою населення. З цього приводу вжито всі необхідні заходи для посилення уваги до об’єктів масового збору людей, у тому числі, й до великих об’єктів торгівлі, які працюють  в області.

- У мене є інформація про те, що всі товари  гіпермаркета «Нова лінія» застраховані, так само як і будівля. Сьогодні  на об’єкті працює київська  комісія, яка разом з нашими спеціалістами  вивчає можливі причини пожежі. Гадаю, до вечора нам будуть відомі певні дані з цього приводу. Втім, обласну владу турбують інші питання. Що  б сталося, якби вітер дув в іншому напрямку? Або людей у приміщені торгового центру було значно більше?  Тобто, питання безпеки населення нас турбують перш за все. Наразі в терміновому порядку готується розпорядження про проведення перевірок усіх торгових центрів в області з метою уникнення можливих пожеж  на майбутнє та відпрацювання низки заходів для реагування в подібних ситуаціях.

Як доповів начальник ГУ МНС України у Запорізькій області Олексій Лепський  під час наради з головою ОДА, виклик про займання у будівельному гіпермаркеті надійшов на диспетчерську службу о 10.20. Вже об 11.50 пожежу вдалося локалізувати та загасити остаточно протягом 3 годин. На даний момент  особовий склад  підрозділу МНС  все ще знаходиться на території  гіпермаркету, ведуться роботи з розбирання конструкцій. Постраждалих під час пожежі  немає.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області