Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На рахунок телемарафону «Пам’ять» надійшло понад 130 тисяч гривень

29 квітня 2011 - 09:22

На рахунок телемарафону «Пам’ять»  надійшло понад 130 тисяч гривень

У Запорізькій області  триває благодійна акція – телемарафон “Пам’ять”, присвячений Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Цій чудовій ініціативі  обласної організації ветеранів України вже більше десяти років. За цей час проведені телемарафони продемонстрували важливість заходу, адже  вони привертають  увагу громадськості до потреб ветеранів, допомагають вирішити безліч їх соціальних та матеріальних потреб. Підсумки телемарафону підіб’ють 5 травня в обласному музично-драматичному  театрі імені Магара. Його транслюватимуть у прямому ефірі обласні та міські телевізійні канали. Виручені за час телемарафону кошти спрямують на потреби обласного госпіталю для ветеранів ВВв, адресну допомогу, ліки  та інші соціальні потреби учасників війни.

Проведення телемарафону підтримує особисто голова обласної державної адміністрації Борис Петров. На думку посадовця, ця вкрай важлива місія об’єднує громаду навколо тих людей, яким мусимо завдячувати за можливість жити та працювати у мирній незалежній державі.

- Своє життя, свою молодість, свою долю ці люди поклали за свободу нашої Вітчизни, - зазначає Борис Петров. -  Велику Перемогу здобували прості солдати в бою, робочі люди в щоденній праці на полях, на воєнних заводах. Матері та дружини вимолювали цю перемогу в тилу та в окупованих ворогом містах і селах. Сучасні покоління несуть відповідальність за сьогоднішніх ветеранів. Ми глибоко вдячні за подвиги,за звитягу та відданість Батьківщині учасникам тих страшних воєнних подій. Тож цей телемарафон – це данина пошани та вдячності нашим ветеранам.

 Станом на 28 квітня до  фонду телемарафону надійшли кошти з Орджонікідзевського, Шевченківського районів м. Запоріжжя, міст Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, з Бердянського, Василівського, Веселівського, Гуляйпільського, Запорізького, Михайлівського, Мелітопольського, Новомиколаївського, Оріхівського, Пологівського, Приазовського, Приморського, Розівського, Чернігівського районів області.  Також підтримали акцію і зробили благодійні внески депутати Запорізької обласної ради, Запорізької обласної організації профспілки працівників освіти та науки. Загальна сума внесків складає понад 130,5 тис. грн., які зробили більше 170 благодійників.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей