Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорожець Олег Корнієнко виборов стипендію Президента України

29 квітня 2011 - 15:00

Запорожець  Олег Корнієнко виборов стипендію Президента України

У Запоріжжі на базі вищого індустріально-політехнічного училища (ВІПУ) пройшов  заключний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності  серед  учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Електрозварник ручного зварювання», організаторами якого виступили  Міністерство освіти  і науки, молоді та спорту України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, управління освіти і науки  облдержадміністрації, науково-методичний центр професійно-технічної освіти в Запорізькій області.

Учасників конкурсу - 26 переможців регіональних турів - від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова   привітав  начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов. Він відмітив, що всі конкурсанти  вже здобули фахове визнання, а  вищих щаблів майстерності сягнуть  з  набуттям досвіду практичної роботи.

Конкурс тривав 4 дні і включав  перевірку теоретичних знань  і практичні випробовування,  культурну програму - екскурсію містом, на острів Хортиця  тощо.

Керівництво Запорізького вищого індустріально-політехнічного училища забезпечило  проведення конкурсу на високому фаховому рівні. Всім учасникам була  забезпечена  можливість працювати на індивідуальному робочому місці з повним комплектом необхідного обладнання.

Молоді робітники  продемонстрували високий рівень фахової підготовки. В їх числі – представник Запорізького краю, вихованець  цього ж училища і трудового колективу КП «Запорізький титаномагнієвий комбінат»  Олег Корнієнко.

За підсумками змагань  він та ще п’ять переможців -  Богдан Муренко (м.Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.), Денис Жигарєв (м.Маріуполь, Донецька обл.), Гліб Борисов (м. Олександрія, Кіровоградська обл.), Олександр Кудашов (м.Феодосія, АР Крим) та Вадим Кривцов( м.Суми)  здобули право отримувати   річну стипендію  Президента України.

Всім учасникам   конкурсу  вручили дипломи  та цінні подарунки від організаторів та спонсорів: мобільні телефони, мікрохвильові печі, кухонні комбайни, а також  професійну маску  електрозварника та професійний комплект  обладнання для електрозварювання.

- Ми стаємо свідками того, як робітничі спеціальності  чим далі набувають більшої популярності у молодіжному середовищі, - коментує подію заступник голови ОДА Микола Ярмощук.- Це результат планомірної  державної політики у сфері  підготовки спеціалістів для забезпечення  економічного розвитку нашої країни.  Президент Віктор Янукович приділяє цьому питанню особливу увагу, про що свідчить встановлення для переможців  конкурсу  стипендії Президента України. Обласна виконавча влада, виконуючи завдання Президента,  всебічно сприяє розвитку  професійно-технічної освіти на території області. Про високе визнання результатів цієї  роботи свідчить той факт, що  всеукраїнський етап  змагань серед молодих робітників  «Кращий за професією» пройшов саме у Запоріжжі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області