Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні та приватні кошти працюють на користь запорізької громади

31 травня 2011 - 14:53

Державні та приватні кошти працюють  на користь запорізької громади

Після капітального ремонту, який тривав протягом року і був виконаний  за бюджетні та позабюджетні кошти, у Запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансері  відкрили оновлене гінекологічне відділення.

За словами головного лікаря диспансеру  Анатолія Горбенка, важливість цієї події для нашого  регіону з підвищеним техногенним навантаженням  важко переоцінити. Адже саме високопрофесійної  спеціалізованої медичної  допомоги з широким спектром технологічних можливостей  сьогодні потребує населення  нашої області. Переважна більшість пацієнток онкодиспансеру – це жінки у віці від 45 до 65 років, але, як відмітив головний лікар закладу, на жаль, останнім часом онкологічні жіночі проблеми значно помолодшали.

  Нове відділення розраховане на 45 стаціонарних місць. Тут передбачають виконувати  близько 700 операцій на рік. Для його оснащення придбано  сучасне лікувальне обладнання, устаткування  імунногістохімічної  лабораторії, єдиний в Україні апарат «Гістоз» для інтраопераційної діагностики.

Як розповіла начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Мотовиця,  оновлення відділення обійшлося в 1,3 млн. грн., з яких 900 тис  виділено з обласного бюджету, а решта  склали залучені кошти. Також  з державного бюджету по лінії Міністерства охорони здоров’я України  на новітнє обладнання і ремонт ряду приміщень надійшло ще  близько 1, 4 млн. грн.

- Питання охорони здоров’я людей  - це один з головних пріоритетів діяльності  виконавчої влади в регіоні, визначений  очільником області Борисом Федоровичем Петровим. Ефективна робота у цьому напрямку, залучення до співпраці  приватного сектору, як бачимо, дають свої добрі наслідки, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Обласна влада в черговий раз продемонструвала свою здатність  об’єднати всі  зацікавлені сторони і зробити так, щоб і бюджетні, і приватні кошти працювали на користь  запорізької громади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей