Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Земельна реформа дозволить зробити ринок землі прозорим

31 травня 2011 - 16:46

В обласній державній адміністрації відбулося засідання Комітету економічних реформ, яке провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин за участю заступників голови ОДА Петра Гончарука, Лариси Мефьодової та Миколи Ярмощука.

- Згідно Національного плану заходів на 2011 рік,  затвердженого відповідним Указом Президента України, одним з основних завдань визначено напрацювання законопроектів та нормативних актів з підготовки та реалізації 21 напрямку реформ, - повідомив перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

У цьому контексті до кінця року планується прийняти близько 40 нормативно-правових актів. Представник обласної виконавчої влади підкреслив, що кожна підгрупа регіонального Комітету економічних реформ має розглянути профільні нормативно-правові акти, законопроекти та внести, якщо виникнуть, пропозиції щодо їх коригування та доповнення.

- Акцентую вашу увагу, що ця робота має бути системною, оскільки її результати стануть одним з критеріїв оцінки роботи органів виконавчої влади, - наголосив посадовець.

У ході наради  розглянуто  стан реалізації завдань, спрямованих на підготовку проведення земельної реформи.

Про поточну ситуацію у цій сфері присутніх поінформував начальник Головного управління Держкомзему в Запорізькій області Олександр Цибров. Зокрема, посадовець відзначив, що наразі існують деякі неузгоджені моменти у питанні розмежування земель комунальної та державної форми власності, виготовлення нормативно-грошової оцінки та проведення інвентаризації.

- У контексті земельної реформи передбачається розробка й прийняття ряду нормативно-правових актів, спрямованих на створення прозорого ринку землі. Найближчим часом відповідною підгрупою мають бути розглянуті проблемні питання, які сьогодні порушено, та напрацьовані пропозиції й шляхи їх розв’язання, - зазначив О. Литвин.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області