Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Впровадження альтернативних видів енергії потребує законодавчого забезпечення

31 травня 2011 - 16:48

Перший заступник голови ОДА Олексій Литвин

Про шляхи розвитку альтернативних видів палива та підвищення енергоефективності економіки області у ході засідання Комітету економічних реформ поінформував начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Як відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин, головуючий на засіданні Комітету економічних реформ, Запорізька область є унікальною у впровадженні альтернативних видів енергії.

- У нас розвивається вітроенергетика, є проекти з використання енергії сонця, біопалива. Сьогодні ми пропонуємо розглянути законопроект, який напрацювали фахівці головного управління промисловості та розвитку інфраструктури щодо використання альтернативних видів палива, - окреслив завдання представник обласної виконавчої влади.

Детально з основними положеннями проекту Закону України «Про використання альтернативних видів моторного палива» присутніх ознайомив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Є. Семечаєвський.

На переконання посадовця, підвищити енергоефективність регіону можна, поширивши використання альтернативних видів моторного палива, зокрема метану. Як підкреслив Є. Семечаєвський, метан має більш високі екологічні, економічні та технічні показники при використанні в автомобільному та сільськогосподарському транспорті. Перехід на метан на законодавчому рівні підтримали уряди США, країн Європейського Союзу, Мексики, Ірану та Росії.

Підготовлений законопроект передбачає розробку та реалізацію відповідної державної та регіональних програм поетапного впровадження та використання альтернативних видів палива. Крім того, ухвалення даного законопроекту дозволить реалізувати в області пілотний проект з будівництва мережі автомобільних газонаповнюючих компресійних станцій та подальшого переходу комунального автотранспорту на метан.

Як відзначив Євген Семечаєвський, впровадження метану – це перший крок, слідом за яким почнуть поширювати використання біопалива, електроенергії  в автомобільному транспорті.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук зазначив, що  управління промисловості детально опрацювало питання підвищення енергоефективності регіону та запропонував надсилати зауваження та пропозиції до презентованого законопроекту. Після доопрацювання він буде направлений до Національного комітету  економічних реформ.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії