Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, яке провела заступник голови облдержадміністрації Лариса Сізінцова

28 вересня 2004 - 14:38

Як відзначила Лариса Сізінцова, в області епідеміологічна ситуація загострилася. Лише кишкових захворювань за 8 місяців 2004 року збільшилось удвічі. Останній випадок стався в Новомиколаївці. Там 15 дітей захворіло, 28 є носіями хвороби. Причина - неякісна питна вода. Джерело інфекції ліквідовано, але проблема з водою залишається.

Показник відхилень від норм проб питної води на сільських водогонах складає 9,7%, а в Якимівському, Вільнянському, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому районах – від 17% до 33%. Частина сільських водогонів немає господаря, понад 10% свердловин перебувають не в робочому стані, а 70% потребують негайного ремонту. Постійне відключення від енергопостачання  водогінних об’єктів призводить до аварійних ситуацій, викликає мікробіологічне забруднення води, як це було в Новомиколаївці.

У своїй доповіді головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв зупинився і на незадовільній організації харчування школярів.15,6% навчальних закладів не мають пунктів харчування.11,8% шкіл не забезпечені проточною гарячою водою.

У поточному році спостерігається черговий циклічний підйом захворюваності на гепатит А. в тих районах, де є проблеми з питною водою. У серпні-вересні на лептоспіроз захворіли 12 осіб, в цей період минулого року був лише один хворий.

В області існує низка проблем з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій. Серед причин, які їх породжують – низький матеріально-технічний стан лікарень. Начальник управління охорони здоров’я  облдержадміністрації Зінаїда Лашкул наголосила, що майже всі районні лікарні потребують ремонту і далеко не косметичного. Виключенням є хіба що Веселівська районна лікарня, де виконавча влада постійно опікується проблемами ЦРЛ.

З метою попереджень епідускладнень, комісія вирішила органам виконавчої влади та місцевого самоврядування рекомендувати ще раз переглянути стан справ на своїх територіях, дотримання температурного режиму в школах, дитсадках, медичних установах, проводити масову імунізацію проти грипу за рахунок коштів громадян та позабюджетних.

                       

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів