Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулася одинадцята сесія обласної ради двадцять четвертого скликання

29 вересня 2004 - 14:25

Депутати тепло привітали головного лікаря Мелітопольської міської лікарні № 2 Миколу Гречко, якому голова обласної ради вручив Грамоту Верховної Ради за плідну і багаторічну працю.

Перш ніж перейти до розгляду більше, ніж 30 питань порядку денного, заступник голови обласної ради Олександр Бережний ознайомив депутатів з правилами користування електронною системою голосування, яка вперше обладнана у сесійній залі.

З доповіддю про звіт облдержадміністрації щодо виконання обласного бюджету за перше півріччя 2004 року та про внесення змін до бюджетних призначень виступив заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. Він, зокрема, повідомив, що за 6 месяців 2004 року  до місцевих бюджетів області надійшло 395,1 млн. грн. доходів, що складає 97,4 відсотки затвердженого  місцевими бюджетами обсягу доходів на півріччя. Порівняно з відповідним періодом 2003 року нажходження знизились на    9,5 млн. грн. або на 2,3 %.  І це при тому, що фонд оплати праці в галузях экономіки області виріс порівняно з відповідним періодом минулого року на 20,9 %, а середня заробітна плата – на 17,9 % і продовжує займати третє місце серед регіонів України.

Основною причиною зниження надходжень є зміна ставки податку з доходів фізичних осіб та повернення прибуткового податку за минулі роки, а також недостатня работа органів місцевого самоврядування по забезпеченню надходжень до  бюджетів.

До обласного бюджету за І півріччя 2004 року, повідомив О.Сін, надійшло 88,6 млн. грн., що складає 95,8 % до плану 6-ти місяців (повний текст виступу).

Після обговорення доповіді депутати затвердили звіт та зміни до бюджетних призначень. Сесія затвердила також Середньострокові напрями інноваційної діяльності у Запорізькій області на 2004-2009 роки, Програми розвитку культури та збереження бібліотечних фондів області до 2007 року, розглянула ряд інших питань соціально-економічного розвитку області.

Депутати прийняли звернення до Верховної Ради України з клопотанням законодавчо внести зміни до порядку бронювання місць для інвалідів на промислових підприємствах.

На сесії були розглянуті депутатські запити.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області