Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжанка здобула титул Чемпіонки світу серед виконавців східних танців

14 липня 2011 - 10:54

Запоріжанка здобула титул Чемпіонки світу серед виконавців східних танців

Випускниця факультету соціології та управління Запорізького національного університету 26-річна Катерина Вельменко здобула титул Чемпіонки світу з виконання східних танців на престижних змаганнях World Cup of Belly Dance-2011, що відбулися у містечку Кастільончелло (Італія).

У змаганнях взяли участь понад 3 тисячі професійних танцюристів різних вікових категорій - від ювеналів до сеньорин - із 26 країн світу. Авторитетні хореографи, знані у світі як провідні експерти у різних напрямках і стилях,що увійшли до складу журі, одностайно дійшли висновку: запоріжанка Катерина стала кращою у сольному виконанні танку у стилі Aspany Raks.

- За титул довелося позмагатися із представницями Угорщини, Молдови, Італії та Англії, - згадує Катерина. - Конкурентки були досить сильними. Але, вочевидь, поступилися таки мені у темпераменті. Здобути такий титул – Чемпіонка світу – це дуже престижно. Коли під час нагородження прозвучало моє ім’я, а також назва мого міста – Запоріжжя і країни – Україна, і багатотисячна публіка вибухнула оваціями, я була дуже щаслива і щиро пишалася, що я – запоріжанка.

Щирі привітання чемпіонці світу від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова передав його заступник Микола Ярмощук.

- Наш край – багатий визначними талантами, - зазначив посадовець. – Тому очільник області Борис Федорович Петров діяльність регіональної влади спрямовує, в тому числі, і на ефективну роботу із творчо обдарованою молоддю. І те, що Катерина Вільменко здобула високе визнання на світовому рівні, підтверджує: ми на правильному шляху. До того ж визначні творчі здобутки наших земляків прославляють наш край на увесь світ. І добра слава про Запоріжжя розходиться все далі. Підтримку талановитій молоді забезпечимо і надалі. А Катерині бажаю подальших творчих успіхів, реалізації амбітних планів і справжнього жіночого щастя.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області