Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін

15 жовтня 2004 - 15:22

Комісія заслухала керівників територій та підприємств-боржників   комунальної форми власності міст Мелітополя, Бердянська, Токмака, а також Комунарського, Шевченківського, Хортицького районів Запоріжжя. Звітували і сільські райони: Чернігівський, Куйбишевський та Гуляйпільський.

16 підприємств комунальної власності мають борги. Найбільше їх у Мелітополі. 5 підприємств складають майже половину заборгованості  всієї області. І питання погашення її до 1 грудня залишається відкритим.

Питома вага заборгованості підприємств Бердянська в обласній сумі на перше вересня становила 8,3%.Комісія зобов’язала  керівників розрахуватися з боргами до 27 жовтня.

У Токмаку на перше жовтня очікувана заборгованість складе 41,3 тис. грн, тобто відбудеться її ріст. Але, як запевнили комісію керівники підприємств-боржників, явище це тимчасове. До кінця жовтня всі борги будуть погашені. 

У Запоріжжі заборгованість на підприємствах комунальної власності на початок вересня була в трьох вище названих районах і складала 270 тис. грн. Підприємства, скажімо, Комунарського району до жовтня її ліквідували. О. Сін дав розпорядження фінансово допомогти за рахунок обласного бюджету таким підприємствам, як «Облсільхозтранс» і «Запоріжкіно».

У Чернігівському районі проблемними залишаються два підприємства: тепломережа і ВУ ЖКГ. На засіданні комісії вирішено провести там службове розслідування і знайти шляхи вирішення проблеми.

У Куйбишевському районі заборгованість теж має місцеве ВУ ЖКГ.  Місяць тому комісія вже розглядала стан погашення боргу на цьому підприємстві і рекомендувала райдержадміністрації звільнити з посади керівника підприємства, але, як кажуть, віз і нині там.  Тому, як зазначив О. Сін, вся відповідальність за погашення боргу лягає безпосередньо на голову райдержадміністрації. Закрити це питання треба вже у жовтні.

У Гуляйпільському районі за статистичними даними лише одне підприємство - «Теплокомунсервіс» - має борг у сумі 64,1 тис. грн. Йому рекомендовано брати кредит і вирішувати проблему.

Загальна сума заборгованості по заробітній платі по області на 1 жовтня очікується 29,5 млн.грн. З початку року цей показник зменшився майже на 7 млн.грн.

 

Прес - служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни