Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Основна мета реформування медицини - підвищення якості медичного обслуговування

29 липня 2011 - 14:42

Основна мета реформування медицини - підвищення якості медичного обслуговування

На розширеному засіданні колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації  розглянуто питання діяльності закладів охорони здоров’я області за перше півріччя 2011 року та обговорено завдання щодо її вдосконалення в умовах реформування.

Із доповідями про діяльність медичної галузі у Запорізькій області цього року виступили перший заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Світлана Біляєва, головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв, головний епідеміолог управління охорони здоров’я ОДА Юрій Волжин. Про  проблеми та досвід конкретних медичних закладів та районів області у процесі реформування розповіли головні лікарі Розівської та Кам’янсько-Дніпровської центральних районних лікарень Леонід Кириленко та Юрій Голуб, головний лікар територіального медичного об’єднання Михайлівського району Іван Гайдаржи, начальник відділу охорони здоров’я Мелітопольського міськвиконкому Ігор Маслов.

- Ми усі маємо пам’ятати, що реформи заради реформ нікому не потрібні,  – наголосив у своєму виступі заступник голови Запорізької ОДА Микола Ярмощук. -  Нам доводиться працювати над реформуванням медичної галузі області в умовах постійних спекуляцій, коли реформування зводять лише до оптимізації бюджетних витрат, а під оптимізацією розуміють скорочення медичних закладів. Насправді ж реформування медичної галузі має на меті наближення медицини до людей та підвищення якості надання медичних послуг, а оптимізація – це не скорочення медичних закладів, а їх об’єднання задля ефективного використання і бюджетних коштів,  і кваліфікованих лікарів, і необхідного медичного обладнання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області