Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник області провів незаплановану перевірку готовності шкіл до навчального року

31 серпня 2011 - 14:59

Незапланований візит до учбових закладів обласного центру провів сьогодні голова облдержадміністрації Борис Петров, з метою перевірки підготовки шкіл до нового навчального року. Голова ОДА без попередження керівництва закладів відвідав школи трьох районів: №37, №109 та №110.

Підготовка 37-ї школи викликала обурення у керівника регіону. Борис Петров залишився незадоволеним станом готовності закладу до початку навчального року. За словами очільника області елементарна чистота у закладі залежить не від кількості фінансування, а від відповідальності адміністрації в першу чергу.

Відвідуючи  109-ї та 110-ї школу голова обласної державної адміністрації звернув увагу на те, що при цих закладах організовані дитячі садки. Але у школі Бородинського мікрорайону дошкільні групи почнуть працювати не раніше січня 2012 року. На переконання Бориса Петрова, враховуючи майже 100% готовність приміщень дитячого садку та чергу у 400 дітей дошкільного віку в цьому мікрорайоні, керівництво міста має докласти зусиль для прискорення відкриття. 

- Головний висновок – все залежить від керівництва закладів, - підсумував результати перевірок очільник області. – Абсолютно всі школи перебувають в однакових умовах, але готовність до навчального року, нажаль, різна. Там де люди займаються активно вирішенням існуючих проблем і підходять відповідально до підготовки закладів до навчального року, там ми бачимо результат. Допомагають батьки, створюються відповідні фонди і залучаються додаткові кошти для фінансування ремонтних робіт. Хоча цілком зрозуміло що фінансування, яке виділяється з міського бюджету не достатньо.

Втім, коментуючи загальний стан закладів освіти до нового навчального року в Запорізькій області Борис Петров відзначив, що він є задовільним.

- Завтра всі школи приймуть учнів на навчання і я хочу подякувати адміністрації  за підготовку закладів до нового року і побажати успішної праці як учням та і вчителям, - підкреслив керманич регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області