Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «За бюджет треба боротися на всіх рівнях»

30 вересня 2011 - 13:09

Борис Петров: «За бюджет треба боротися на всіх рівнях»

Принципи формування місцевих бюджетів на 2012 рік обговорили учасники засідання Запорізької регіональної ради. За словами очільника області Бориса Петрова, бюджет на майбутній рік сформовано за консервативними принципами, з огляду на  показники не лише української, але й світової економіки.  За умови прогнозованого розвитку регіону та додаткових надходжень до бюджету витрати на пріоритетні напрямки – соціальні програми – буде збільшено.

- Насправді, не так все погано, як може здатися на перший погляд, - прокоментував ситуацію Борис Петров. - Попри конструктивно сформований бюджет минулого року ми знайшли можливість зекономити на направити  додаткові кошти на вирішення питань соціального характеру. Зокрема, віднайшли можливість закупити кілька шкільних автобусів за кошти обласного бюджету тощо. Крім того, слід більш детально розібратися з тим, як витрачаються бюджетні кошти по районних адміністраціях. До слова, є питання щодо доцільності бюджетних витрат у Запорізькому районі. І розв’язанням цих проблемних питань ми також будемо займатися активно, - підсумовував Борис Петров.

Крім того, голова облдержадміністрації зауважив, що за бюджет треба боротися  як на місцевому рівні, так і в органах центральної влади.

З  доповіддю щодо принципів формування  державного бюджету на наступний рік виступив перший  заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, його співдоповідачем був начальник головного фінансового управління  Сергій Медвідь. За словами посадовців, державний бюджет наступного року передбачає збільшення на 16,6%, реальне зростання ВВП прогнозується на рівні 5 %,  промислового виробництва - 5,5%, за умови  сприятливих умов розвитку економіки – до 8,3%. При цьому  в державному бюджеті передбачається збільшення субвенцій  для Запорізької області. У тому числі, на придбання шкільних автобусів близько  14 млн. грн, передбачено виділення коштів на придбання  медичного транспорту та обладнання, ремонт доріг тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі