Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров - про результати робочої поїздки до Києва

31 жовтня 2011 - 13:55

Борис Петров - про результати робочої поїздки до Києва

Очільник області Борис Петров провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, у ході якої поінформував присутніх про результати робочої поїздки до Києва.  Як повідомив керманич регіону, він взяв участь у нараді щодо захисту прав дітей, поспілкувався з першим  віце-прем’єр-міністром  Андрієм Клюєвим та ознайомився з попередніми результатами роботи комісії Адміністрації Президента в області.

Щодо наради з питань прав захисту дітей, яку Президент України Віктор Янукович провів 27 жовтня, Борис Петров зазначив, що темпи усиновлення в Запорізькій області незадовільні.

- Ми постійно інспектуємо дитячі заклади і перевіряємо, наскільки діти забезпечені усім необхідним в  інтернатах, - підкреслив Борис Петров. - Але очевидно, що інтернат ніколи не замінить сімейного виховання. Нещодавно я спілкувався з вихованцями дитячих будинків, відвідував соціальний гуртожиток у Мелітополі і був уражений тим, що діти, які виховувалися у сиротинці, мало що знають про реальне життя, про побут і т.д. Тільки сім’я може привити такі елементарні навички, як уміння готувати, обслуговувати себе самотужки, виховувати дітей врешті решт. Тому я певен, що нам треба більше уваги приділяти питанням  влаштування дітей, позбавлених батьківської опіки, саме до дитячих форм виховання. Тож у грудні я доручаю провести колегію з цього питання і виробити низку ефективних дій у цьому напрямку.

З першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим очільник області обговорив питання  створення спеціальної комісії для вирішення проблемних питань життєдіяльності металургійних підприємств регіону та збереження робочих місць. Крім того, Борис Петров прокоментував результати роботи комісії Адміністрації Президента, які вже готові для оприлюднення. Серед проблемних питань, які значаться в акті, – порушення у сфері земельного законодавства.

- Стосовно всіх висновків будуть прийняті відповідні організаційні рішення,  всі зауваження розберемо окремо, - запевнив голова  облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону