Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чорнобильці двох країн налагоджують співробітництво

30 листопада 2011 - 10:21

З нагоди 25-ї річниці встановлення саркофагу над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції 26 - 27 листопада у Москві пройшов ІІ Всеросійський форум чорнобильців «Ми разом. За справедливість». До участі у форумі була запрошена і запорізька делегація чорнобильців, яку очолив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Яків Пітоня.

У столиці Російської Федерації запоріжців привітав начальник комітету громадських зв’язків Уряду Москви Олександр Савін.

Дводенний форум зібрав делегатів із 43 регіонів та  федеральних округів Росії. Основна тема обговорення – гідний соціальний захист ліквідаторів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Від імені української делегації на форумі виступив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Яків Пітоня.

- Чорнобильська трагедія – це спільна сторінка нашого минулого, яка торкнулася трьох слов’янських народів. Президент України Віктор Янукович та Уряд приділяють значну увагу соціальному захисту постраждалих внаслідок аварії, збалансуванню енергетичних систем держави, розвитку науково-технічного співробітництва наших братських країн, впровадженню єдиних стандартів безпеки на атомних електростанціях, - повідомив Я. Пітоня.

Користуючись нагодою,  запорізький посадовець передав нагороди чорнобильцям Росії – три пам’ятні знаки учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та дві нагороди Міжнародного Фонду Чорнобиля.

Другий день форуму був присвячений питанням організаційного оформлення чорнобильського руху,  напрацюванню стратегії спільних дій при реалізації своїх ініціатив та розвитку співробітництва громадських організацій.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни