Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці виступають проти психологічного та фізичного насилля у сім’ї

30 листопада 2011 - 11:05

Запоріжці виступають  проти психологічного та фізичного насилля у сім’ї

З 25 листопада по 10 грудня  в Україні та світі проходить міжнародна акція «16 днів проти насилля» з метою боротьби з психологічним та фізичним насиллям у сім’ї. У рамках акції в Запорізькій області проходять дитячі конкурси, інтерактивні семінари для школярів, а також освітні семінари для фахівців соціальної галузі.

Про це повідомили в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Мета акції - поліпшення організаційного, інформаційного та науково-методичного забезпечення реалізації державної політики у сфері попередження насильства у сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Цього року заходи акції охоплюють одразу три категорії людей: дітей, учнів старших класів та спеціалістів, які працюють у соціальній галузі.

Вже доброю традицією стало проведення обласного конкурсу дитячого малюнка «Світ без насильства». Виставка робіт проходитиме з 1 по 10 грудня в холі комунального закладу «Запорізький центр молоді». В останній день виставки відбудеться урочисте нагородження переможців конкурсу.

Для учнів старших класів запорізьких шкіл була підготовлена не менш цікава програма: у листопаді для них проводили інтерактивні семінари з використанням  форум-театру «Зупинимо насилля разом».

Для фахівців, які впроваджують корекційні програми на території  області, 1-2 грудня у Запоріжжі проходитиме освітній семінар. У ньому  візьмуть участь представники районних та міських органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які здійснюють соціальну роботу з відповідного напрямку.

 

Довідкова інформація:

За даними соціально-психологічного дослідження станом на кінець 2007 року кожний шостий житель міста Запоріжжя піддавався психологічному насиллю у сім’ї, кожний 20-ий – фізичному. Близько 1000 жінок в Україні гине від домашнього насильства щороку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також