Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь у владі

23 лютого 2005 - 13:44

Третій рік в нашій області впроваджується унікальний в Україні проект залучення молоді до роботи на громадських засадах в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Нагадаємо, що на першому засіданні, яке відбулось у жовтні 2003 року, молодь протягом трьох днів виробила власні рекомендації щодо соціально-економічного, гуманітарного і культурного розвитку нашої області, які, у свою чергу, були передані народним депутатам  України та депутатам облради і міськрайрад. У травні 2004 року на другому засіданні була підготовлена обласна програма підтримки молоді на 2004-2008 роки. І вже через місяць 10-а сесія реальної облради прийняла програму.

Робота ІІІ сесії молодіжної моделі проходила у трьох постійних комісіях: з питань охорони здоров’я та профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, з питань підприємництва, з питань зв’язків з громадськістю та роботи засобів масової інформації, де профільні фахівці надали рекомендації щодо втілення програм в життя. Окремо пройшло засідання колегії молодіжних міських голів та голів райдержадміністрацій. На ІV сесії, що планується на осінь цього року, молодіжні “депутати” повинні будуть прозвітувати про зроблене.

Запорізька молодіжна модель обласної ради та обласної державної адміністрації виникла як логічне продовження реалізації довгострокової програми “Підтримка та розвиток молодіжного руху в Запорізькій області” управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації і низки об’єднань обласного комітету молодіжних організацій (ЗОКМО), а саме: Молодіжного об’єднання інтелектуального розвитку “Естонський Клуб”, Запорізького регіонального ресурсного центру для громадських організацій, обласної організації “Християнська асоціація молоді та сім’ї – YMCA”, обласного молодіжного демократичного об’єднання “Злагода молода”, Асоціації правозахисних організацій студентів, НДО “Зелена планета” тощо, мета яких - створення регіональної молодої еліти в межах міжнародної гуманітарної освіти за технологіями UNITED NATIONS DEVELOPMENT PROGRAM.

За допомогою проекту сьогодні молодь на практиці розуміє, чим займаються справжні депутати, відчуває відповідальність і може запропонувати власне бачення вирішення актуальних проблем.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн