Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Ярмощук: «У наступному році працюватимемо системно, щоб на 100% реалізувати поставлені завдання»

30 грудня 2011 - 12:11

Микола Ярмощук: «У наступному році працюватимемо системно, щоб на 100% реалізувати  поставлені завдання»

Вітаючи запоріжців з прийдешніми новорічними святами, заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук зупинився на перспективах роботи соціальної сфери регіону в наступному, 2012 році.

 Як підкреслив посадовець, один з найважливіших напрямків роботи  обласної влади –  забезпечення ефективної реалізації соціальної політики, впровадження стандартів європейського рівня життя та захист соціально незахищених верств населення. Механізми реалізації цих завдань викладені в одному з пріоритетів роботи облдержадміністрації «Турбота про людину». Цей напрямок включає в себе різнобічну опіку про дітей, молодь, інвалідів, людей похилого віку. Робота спрямована не тільки на посилення  соціального захисту незахищених верств населення, а й включає патріотичне, інтелектуальне, творче виховання молоді, створення оптимальних умов для відпочинку, оздоровлення, занять спортом. Саме у наступному році розпочинається масштабний ремонт спортивного палацу «Юність».

Один з важливих напрямків, який має забезпечити покращення якості життя запоріжців у рамках пріоритету «Турбота про людину» вже у наступному році - медичне обслуговування. Йдеться про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Це дозволить зробити медичну допомогу не тільки більш доступною, але й більш кваліфікованою, якісною. У 2012 році на придбання сучасного медичного обладнання для медичних закладів Запорізького регіону в Держбюджеті України передбачено 40 млн. грн. Завдяки реформуванню робота медичних закладів буде спрямована на профілактику та ранню діагностику захворювання.

Ще один пріоритетний напрямок, яким опікується Микола Ярмощук, –«Історико-культурний, курортний та туристичний регіон». У 2012 році зусилля обласної влади будуть зосереджені на розвитку народного й професійного мистецтва, захисті та збереженні культурної спадщини, розвитку туризму та курортно-рекреаційної сфери. До речі, наступний рік в області пройде під девізом «Запоріжжя: туризм та відпочинок – цілий рік». Крім того, за словами посадовця, вже у наступному році традиційний Покровський ярмарок спробують вивести на  більш високий рівень.

- Цей захід проходитиме за участю народних митців та творчих колективів як професійних, так і самодіяльних. Фестиваль «Покрова на Хортиці» стане справжнім святом для запоріжців, і перш за все, буде спрямовано на культурний відпочинок та духовний розвиток його відвідувачів, - повідомив представник обласної виконавчої влади.

У переддень новорічних свят Микола Ярмощук бажає запоріжцям святкового настрою, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні: «Будьте певні, у наступному році обласна влада системно працюватиме над тим, щоб всі пріоритетні напрямки, які розроблені спільно із запоріжцями, були реалізовані на 100%».

 

Управління у справах перси та інформації

Читайте також