Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «2012 стане роком великих звершень та виходу Запорізького краю на новий рівень розвитку»

30 грудня 2011 - 12:13

Петро Гончарук: «2012  стане роком великих звершень та виходу Запорізького краю на новий рівень розвитку»

Напередодні новорічних свят заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук розповів про перспективи розвитку промисловості, житлово-комунального господарства та підприємництва у 2012 році.

- Один із головних пріоритетів на наступний, 2012 рік – це розвиток промислової галузі та розв’язання проблем, пов’язаних з роботою заводів та підприємств. По-перше, ми будемо продовжувати активну роботу з Фондом державного майна України щодо приватизації таких підприємств як «Кремнійполімер», «Бердянський завод скловолокна», а також з продажу державних пакетів акцій ВАТ «Азовкабель», ВАТ «Вуглецевий композит» та інших. Крім того, дуже важливе завдання -  завершення роботи з передачі підстанції Запорізькому феросплавному заводу. Варто відзначити, що ми обов’язково вирішимо питання стосовно Запорізького алюмінієвого комбінату: у першому кварталі року голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко проведе зустріч з його власниками, на якій буде визначена подальша доля підприємства, - повідомив Петро Гончарук.

Також у планах обласної виконавчої влади – продовження роботи зі створення промислових зон для інвесторів, бо від цього залежить поява нових робочих місць.

Один з важливих пунктів плану роботи на наступний рік - сприяння реалізації проектів з вітрової та сонячної енергетики, пуску першої черги сонячних батарей у першому півріччі прийдешнього року, реалізації проекту будівництва вітропарку «ДТЕК Приазовський», де восени планується запуск п’яти перших вітрових установок загальною потужністю більше 12 МВт. Ще одна сонячна електростанція з’явиться у Токмацькому районі, її загальна потужність буде сягати 9 МВт.

- Що ж стосується житлово-комунального господарства, на початку року ми розпочнемо впровадження Програми реформування і розвитку ЖКГ Запорізької області. Першим етапом стане проведення конкурсу серед населених пунктів на кращий благоустрій та чистоту. Крім того, ми плануємо розробити обласну програму переробки твердих побутових відходів, яка передбачає будівництво сміттєпереробних заводів на території Запорізького краю, - розповів Петро Гончарук.

Особливий акцент обласна влада робить на сприянні розвитку підприємницької діяльності: розроблено одразу кілька проектів, які допоможуть розвиватися запорізькому бізнесу.

- Один з головних пріоритетів на наступний рік – це всіляке сприяння розвитку запорізького бізнесу, і для цього ми будемо активно займатися просуванням кращих брендів запорізьких товаровиробників. Вони будуть брати участь у всеукраїнських конкурсах, залучатися до реалізації перспективних проектів, словом, виходити на всеукраїнський рівень. Крім того, ми плануємо виділити кошти з обласного бюджету для проведення конкурсу на кращі бізнес-проекти, чим плануємо зацікавити запоріжців спробувати себе у підприємницькій діяльності, - зазначив Петро Гончарук.

Для зручності підприємців у першому кварталі наступного року в облдержадміністрації відкриється Адміністративний офіс, а у дозвільних центрах області буде впроваджено електронний документообіг.

- Переконаний: 2012 рік стане роком великих звершень та виходу Запорізького краю на новий рівень розвитку. Тож  бажаю всім запоріжцям під час новорічних свят набратися сил та енергії і готуватися до активної, продуктивної роботи у новому році на благо нашої малої та великої Батьківщини – Запорізької області та усієї України, - висловив побажання Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств