Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: „Ми будемо активно працювати над зближенням влади і населення ”

30 грудня 2011 - 12:16

Юрій Пелих: „Ми будемо активно працювати над зближенням влади і населення ”

Напередодні Нового року заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих розповів про пріоритетні напрямки його роботи у 2012 році. Головні з них – забезпечення відкритості та прозорості влади, наближення держслужбовців до населення, заохочення громадськості до участі в роботі влади, а також – підготовка та проведення на вищому рівні виборів у Верховну Раду України.

- Одне з моїх головних завдань на наступний рік – забезпечити повну відкритість та прозорість влади. Це стосується і виконання закону „Про доступ до публічної інформації”, і співпраці представників влади із журналістами. За нашою філософією співпраці зі ЗМІ  без належної реакції не може залишатися жодний критичний матеріал: ми повинні оперативно реагувати, розбиратися в ситуації та надавати журналістам усю необхідну інформацію з того чи іншого приводу, - підкреслив Юрій Пелих.

Ще один  пріоритетний напрямок –  залучення громадськості до роботи влади. Це в першу чергу стосується Громадської ради, яка поки що так і не почала працювати належним чином, хоча обласна влада створила для цього їй всі умови.

- Одне з наших головних завдань – заохочувати громадськість до вирішення головних завдань та проблем в області. У нас є Громадська рада, яка функціонує при ОДА, і наше завдання – об’єднати громадські інституції та надати  усіляку допомогу для організації та реалізації  цілей, а також забезпечувати їхню співпрацю з обласною владою. Також ми дуже серйозно ставимось до громадських слухань. Наприклад, останні проходили восени поточного року, і на них були висунуті пропозиції щодо внесення змін у систему роботи влади, конкретних структур та управлінь. Усі ці пропозиції були опрацьовані та враховані при складанні планів роботи на 2012 рік. Люди мають зрозуміти, що їхня думка для нас – найважливіша, - заявив Юрій Пелих.

Щоб у черговий раз довести, що для команди голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка головне – це люди, тепер буде практикуватися ще один принцип роботи: не люди йдуть до влади, а влада – до людей.

- З початку прийдешнього року ми будемо активно працювати над зближенням представників влади та населення. Для цього всі ми будемо виїжджати на місця: у села, селища, райони та міста, щоб вивчати ситуацію та вирішувати їхні проблеми. Крім того, обласна влада буде виїжджати на місця і з іншою метою: щоб і перевіряти місцеву владу, і допомагати їй вирішувати питання, безпосередньо на місці, - зазначив Юрій Пелих.

Наступний рік стане як лакмусовий папірець для нової команди обласної влади: восени пройдуть вибори до Верховної Ради України, тож влада має забезпечити повну готовність області до їх проведення.

- Я, як керівник апарату, маю забезпечити стовідсоткову готовність Запорізької області до виборів. У першу чергу це стосується того, щоб абсолютно кожна людина змогла скористатися своїм конституційним правом – взяти участь у виборах, проголосувати за найкращу, на її думку, партію та кандидатів у народні депутати України, - відзначив керівник апарату ОДА.

До Новорічних свят залишилося менше двох днів, тож Юрій Пелих вітає запоріжців з Новим 2012 роком: «Нехай 2012 рік буде щасливим і успішним для кожного з нас і для всієї України. Це має бути рік перемог України як сучасної демократичної та європейської держави, рік економічного відновлення, стабільності, національної злагоди і єдності. Зичу всім міцного здоров'я, щастя, оптимізму, успіхів, здійснення мрій і сподівань».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області