Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області для розчистки снігу залучатиметься цивільний транспорт

30 січня 2012 - 15:05

В області для розчистки снігу залучатиметься цивільний транспорт

Усі дороги державного значення, які проходять через територію регіону, розчищені. Про це повідомив голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимир Войтенко.

Щодо стану доріг місцевого значення, посадовець відзначив, що ними також забезпечено проїзд. Проте залишаються ще проблемні питання. До цих пір тривають роботи з розчистки снігу на узбіччях у Куйбишевському, Пологівському, Бердянському, Чернігівському, Приморському та Розівському районах.

Крім того, до трьох сіл –  Лозове та  Дмитрівське Пологівського району, а також  Зелений Гай Куйбишевського району – не розчищена пряма дорога, добратися до цих населених пунктів поки що можна тільки в об’їзд.

На запитання очільника регіону, чи потрібна якась допомога обласної влади, Володимир Войтенко зупинився на кількох позиціях. Насамперед існує дефіцит техніки. На території регіону працюють 70 спеціалізованих машин ДП «Запорізький облавтодор». Крім того, 10 машин залучено з інших регіонів країни. Минулого тижня працювала техніка МНС, однак наразі декілька їх машин відправлені на ремонт.

Голова облдержадміністрації доручив підготувати розпорядження про мобілізацію на місцях всієї техніки, яка може бути використана для розчистки доріг.

- Це стратегічне питання, вирішувати яке маємо спільними зусиллями, - наголосив О. Пеклушенко та додав, що у разі відмови власників співпрацювати зі Службою автомобільних доріг буде підготовлено відповідне звернення до прокуратури.

Крім того, Володимир Войтенко зупинився на питанні забезпечення техніки паливно-мастильними матеріалами. Гроші на ці видатки мають надійти з Києва 5 – 6 лютого. До тих пір необхідно залучати внутрішні резерви. Тож начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області запропонував для ДП «Запорізький облавтодор» тимчасово відтермінувати сплату ПДВ. За вивільнені кошти й будуть придбані необхідні матеріали. Керівник обласної державної адміністрації підтримав таку пропозицію і запевнив, що обговорить це питання з керівником Державної податкової служби в Запорізькій області.

- Цього тижня покращення погодних умов не прогнозується. Зараз усе залежить від того, як ми підготуємося до негоди та наскільки злагоджено спрацюємо. Я вдячний всім відповідальним за проведену велику роботу, однак поки що розслаблятися зарано, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн