Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відшукує можливості для розвитку будівельної галузі

31 січня 2012 - 10:24

Обласна влада відшукує можливості для розвитку будівельної галузі

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів зустріч з генеральним директором ПАТ «Запорізький домобудівний комбінат» Володимиром Рудем, у якій також взяв участь радник голови облдержадміністрації з питань будівництва об’єктів соціального значення Іван Сухомлин.

Генеральний директор ПАТ «Запорізький домобудівний комбінат» поінформував про потужності будівельної компанії, а також про перспективи відродження та проблемні питання галузі.

За словами В. Рудя, ще три роки тому потужності ПАТ «Запорізький домобудівний комбінат» були в 10 раз більшими. За період кризи кількість робітників скоротилася з 1100 чоловік до 200. Суттєво знизились заробітна платня та прибутки. Через низьку платоспроможність населення будівельники не можуть продати навіть ті будинки, які вже зведені. Високі кредитні ставки в банках призводять до браку обігових коштів, через що недобудовані об’єкти перетворюються в довгобуди. Будівельникам регіону дивом вдається зводити кінці з кінцями. Разом з тим, Володимир Рудь навів приклад Дніпропетровського та Донецького регіонів, де, незважаючи на скрутну економічну ситуацію, продовжується будівництво соціального житла. Тож будівельник передав і пропозиції щодо відродження галузі. Також він звернувся до Олександра Дудки з проханням посприяти залученню кредитних ресурсів (близько 5 млн. грн.) на добудову житлового будинку за адресою вул. Республіканська,73. При цьому В. Рудь відзначив, у тому разі, якщо Запорізька міська рада прийме рішення профінансувати ці роботи, місто отримає можливість придбати  27 квартир у цьому будинку для робітників соціальної сфери по доступних цінах.

Крім того, В. Рудь поінформував посадовця про готовність комбінату виконати роботи на будинку № 25 по вул. Алмазній.

- Запорізький домобудівний комбінат – це унікальне підприємство, яке нам необхідно зберегти та відродити. Обласна влада робить все можливе для того, щоб надати імпульс розвитку будівельної галузі в регіоні, - зазначив Олександр Дудка. Також посадовець порадив керівнику комбінату щільніше співпрацювати з регіональним управлінням державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Завершуючи зустріч, сторони домовилися щомісяця проводити такі оперативні наради, щоб відстежувати та відповідним чином реагувати на зміни, які відбуватимуться у поточному році на будівельному ринку регіону. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ