Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Сільське подвір’я» забезпечує реальну допомогу селянам

31 січня 2012 - 14:10

«Сільське подвір’я» забезпечує реальну допомогу селянам

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань підтримки індивідуального житлового будівництва.

Як повідомив Олександр Дудка, з метою сприяння вирішенню загальних соціальних проблем сільського населення в області працює КУ «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», який реалізує цільову регіональну програму «Сільське подвір’я». Директор цього фонду Сергій Гончаренко поінформував про виконання програми «Сільське подвір’я» в 2011 році та окреслив пріоритетні завдання на поточний рік.

За словами керівника комунальної установи на реалізацію програми торік центр отримав понад 10 млн. грн., з них понад 3 млн. грн. надійшло з обласного бюджету.

Ці кошти були спрямовані на кредитування населення для проведення газифікації житлових будинків, на придбання, будівництво чи реконструкцію житлових будинків, проведення водопостачання, придбання сільськогосподарської техніки чи молодняка худоби.

Протягом року з сільськими жителями було укладено 1023 кредитні договори, найбільше - в Якимівському (322), Приазовському (115), Мелітопольському (91) та Василівському (85) районах.

Разом з тим, у Вільняському, Запорізькому, Розівському районах було укладено всього по одному договору. Жоден житель Чернігівського та Великобілозерського району взагалі не звернувся до обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

- Сумніваюся, що на цих територіях нема потреби в залученні кредитних коштів для населення. Такі показники свідчать про низький рівень організації роз’яснювальної роботи, і на це необхідно звернути особливу увагу, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Щодо планів на поточний рік керівник фонду відзначив, що потреба у коштах складає 20,8 млн. грн., основна частина яких буде спрямована на газифікацію населених пунктів. Йдеться про Гуляйпільський, Запорізький, Пологівський, Оріхівський, Приазовський, Веселівський, Новомиколаївський, Приморський, Токмацький та Якимівський райони.

Крім того, в рамках реалізації програми будівництва доступного житла в області планується введення в експлуатацію 9 житлових будинків на 346 квартир.

У 2012 році фонд планує підписати від 1700 до 2500 кредитних договорів з населенням сільської місцевості.

- «Сільське подвір’я» - унікальна програма, яка забезпечує реальну допомогу селянам. Завдяки низьким,  всього 3 відсотки, ставкам кредитів жителі сільської місцевості отримують можливість не тільки поліпшити свої житлово-побутові умови, але й спрямувати ці кошти на розвиток підсобного господарства. Тож інформація про програму має бути доступна й зрозуміла, щоб кожен бажаючий міг нею скористатися, -наголосив Олександр Дудка.

Детальніша інформація про умови отримання кредитів за цільовою програмою «Сільське подвір’я» представлена на сайті обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі www.zof.zp.ua.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку