Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Час мітингів закінчився – треба працювати

10 березня 2005 - 16:45

Активу Василівського району губернатор представив Василя Івановича Варецького, 1958 року народження, освіта вища – у 1984 році закінчив Одеський державний університет, історик, викладач історії та суспільствознавства. У 1990 році закінчив Київську вищу партійну школу, політолог, викладач соціально-політичних дисциплін.

Варецький Василь ІвановичВ.І.Варецький має досвід роботи в органах місцевого самоврядування – в 2002 – 2003 роках працював головою Орджонікідзевської районної адміністрації Запорізької міськради. З 2003 року працював президентом Запорізького фонду інтелектуального духовного відродження і розвитку “Нова ініціатива”.

Юрій Артеменко підкреслив, що новопризначеному голові райдержадміністрації, як і всім іншим, дається іспитовий строк у 2-3 місяці. Протягом цього часу чогось кардинального зробити навряд чи вдасться, але за цей час повинно докорінно змінитися ставлення до людей. Треба відкрити їм не лише двері, а й серця. Уміти вислухати і допомогти.

Головний напрямок у роботі – вирішення соціальних проблем. А це і робота аптек, і медичне обслуговування, і благоустрій і багато інших буденних питань, які створюють настрій людей. Для василівців, зазначив керівник області, особливо злободенними є проблеми безробіття (в районі воно складає 5,2 відсотки, тоді як в середньому по області – 3,3), заборгованість з виплати зарплати (вона зросла до 800 тис. гривень), заборгованість перерахувань до Пенсійного фонду. Або все той же багатостраждальний Степногірськ.

Губернатор з цього приводу сказав, що головний шлях вирішення проблеми – це створення нових робочих місць. Перспективи відродження шахт поки що незрозумілі. Тому  Ю.Артеменко пропонує піти шляхом створення у селищі дрібних підприємств, яким надати певні пільги. 25 березня голова облдержадміністрації планує приїхати до Степногірська з представниками польської фірми з метою пошуку майданчика для будівництва невеликого меблевого цеху на 200 робочих місць.

Керівник області закликав весь актив району до плідної співпраці. Тільки разом можна вирішити серйозні питання.

Ю. Артеменко подякував за роботу колишнього голову райдержадміністрації  Володимира Грачова. 

Радьков Юрій ІвановичУ Мелітополі губернатор представив нового голову райдержадміністрації Юрія Івановича Радькова. Він 1963 року народження, у 1985 році закінчив Мелітопольський державний педагогічний інститут, вчитель географії і біології. Має досвід роботи в органах місцевого самоуправління – з 1993 року до останнього часу працював головою Мирненської селищної ради Мелітопольського району. Одружений, має сина і доньку.

На нього чекає велика і відповідальна робота. Адже район один з найкрупніших в області, за рейтингом 2004 року зайняв шосте місце в області. Та окрім здобутків і проблем цілий віз. Губернатор нагадав, що урожайність зернових тут виявилися нижчою проти середньообласної, рівень безробіття  вищий, ніж по області, зросла заборгованість по зарплаті, з відрахувань до Пенсійного фонду. Багатьом селам дошкуляє підтоплення. Варто настійливо продовжувати газо- і водопостачання, відроджувати в селах автоперевезення пасажирів.

Ясна річ, ці проблеми можна вирішити тільки спільними діями – керівника району, активу та допомоги з боку обласної влади, яку губернатор гарантує.

Наприкінці свого виступу Ю.Артеменко подякував колишнього керівника району Ігоря Богданова за копітку працю.

Долгий Євген ЮрійовичУ Приазовському районі активу був представлений голова райдержадміністрації Євген Юрійович Долгий. 1971 року народження, у 1992 році закінчив Мінське вище військово-політичне загальновійськове училище, за фахом соціальний педагог, психолог. Має досвід роботи у комерційних структурах. Одружений, має сина.

Свій короткий виступ керівник області почав з критики. У селищі було виставлено два пости працівників ДАІ (на розвилці дороги і біля самої адміністрації). “Невже працівникам ДАІ більше нічим займатись?” – поставив риторичне запитання Ю.Артеменко. І попрохав, щоб більше цього не робили, адже віднині у державі охороняють та супроводжують з “мигалками” лише кількох вищих посадовців. Водночас акцентував увагу присутніх на тому, що нова влада має бути прозорою, відкритою і чесною.

А потім похвалив приазовців – на сьогодні це один з небагатьох районів, який не має заборгованостей з виплати зарплати. Так побажав і далі тримати. І водночас зосередити увагу на сільських проблемах – газифікації, якої люди чекають довгі роки, на розвиткові фермерства, будівництві доріг, медичному обслуговуванні населення.

Торкнувшись політичної ситуації в країні і області, Ю.Артеменко закликав перегорнути сторінку і почати займатись справами: “Вибори завершились. Час мітингів закінчився – давайте працювати. Давайте лозунги перетворимо в конкретні дії!”

Губернатор подякував колишньому голові Миколі Калаянову за працю.

У Приазовському, як і в Мелітополі, Юрій Артеменко знайшов час і поспілкуватися з людьми, які висловили ряд побажань і наболілих проблем, які взято на замітку і дано відповідні доручення.

У зустрічах з активами районів взяли участь виконуючі обов’язки заступників голови облдержадміністрації Валерій Буцанов та Володимир Левченко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області