Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Одна з головних вимог до керівників районів – повернути довіру людей до влади

14 березня 2005 - 13:35

Дроздов Юрій ВікторовичЗнайомлячи актив Оріхівського району з Юрієм Вікторовичем Дроздовим, керівник області відзначив його молодість (1972 року народження), порядність і певний господарський і службовий досвід. Ю.В.Дроздов у 1999 році закінчив Таврійську державну агротехнічну академію, інженер-механік, працював у сільськогосподарському виробництві Оріхівщини, у райдержадміністрації, останні роки – в бізнесі.

Губернатор, окреслюючи головні напрямки діяльності голови райдержадміністрації та його команди, нагадав програму Президента країни “10 кроків назустріч людям”. З неї Ю.Артеменко виділяє два завдання: це - “Бандити повинні сидіти у в’язницях” та відродження довіри людей до влади.  Адже донині, зазначив губернатор, було так, що хто краде мільйони, того відпускали по підписці, а хто вкраде пару літрів молока, того карали, як кажуть, “на повну катушку”. А перед законом всі повинні бути рівні. “Є впевненість, сказав Ю.Артеменко, що саме верховенство закону сповідуватимуть новопризначені прокурор області і начальник обласного управління МВС”. Особисто цією проблемою найактивніше буде займатися і губернатор.

Роль райдержадміністрацій та їх керівників дуже важлива у відродженні довіри людей до влади. І порядність, чесність, увага до простих людей тут виступають на перший план, підкреслив Ю.Артеменко. “За два-три місяці постарайтесь максимально відкритись людям, зумійте вислухати кожного відвідувача і допомогти”, такий наказ губернатора новим керівникам районів.

За рейтингом Оріхівський район займає 16-е місце. Проблем вистачає: це і безробіття (яке удвічі вище, ніж по області), і водопостачання та газифікація, гостра необхідність будівництва полігону твердих відходів і багато інших. Нині з”явився шанс їх послідовно вирішувати. Керівник області закликав весь актив району до плідної співпраці. Тільки разом можна вирішити серйозні питання.

Вручення центральній районній лікарні м. Токмак нового реанімаційного автомобіляУ Токмаці перед початком районного активу на центральній площі відбулася приємна подія – губернатор вручив головному лікарю центральної районної лікарні Миколі Никітюку ключі від новенького реанімаційного автомобіля “Рено – Мастер” з повним комплектом медичної апаратури вартістю 390 тис. гривень. Міністерство охорони здоров’я України відгукнулося на прохання Юрія Артеменка допомогти області у поліпшенні медичного обслуговування на селі і виділило нашому регіону три сучасних реанімобіля.

Учасникам активу Ю.Артеменко представив нового голову райдержадміністрації – Дмитра Дмитровича Мицака, 1959 року народження. У 1994 році закінчив Мелітопольський інститут механізації сільського господарства, інженер-механік, працював на різних посадах у сільському господарстві району, з 1996 року – голова правління ВАТ „Токмацький агропромпостач”.

Мицак Дмитро ДмитровичПерелік завдань, якими повинна перейматися влада в районі, губернатор почав із забезпечення тепла у приміщенні (через холоднечу у залі всі сиділи вдягнуті). Але є і більш вагомі. Це – боротьба з безробіттям, розширення зайнятих у малому і середньому бізнесі, газифікація і водопостачання, боротьба із розкрадачами народного майна, відновлення на селі фельдшерсько-акушерських пунктів.

Активу Пологівського району було представлено Валерія Петровича Тоцького, 1950 року народження, у 1977 році закінчив Мелітопольський інститут механізації сільського господарства, за фахом інженер-механік. Всі минулі роки працював в сільському господарстві Пологівського району, був начальником районного управління сільського господарства, у 2002-2003 роках – головою райдержадміністрації, а потім заступником.

Тоцький Валерій ПетровичГолова облдержадміністрації поінформував учасників активу про перші кроки Президента і Уряду, які заходи вживає облдержадміністрація, щоб швидше навести порядок у боротьбі зі злочинністю, казнокрадством, корупцією, забезпечити нормальне життя людей.

Ю.Артеменко з приємністю відзначив, що Пологівський район займає четверте місце в області за рейтингом і тут є баланс промислового і сільськогосподарського виробництва. Середня зарплата складає 575 гривень. Та водночас і проблем вистачає, які вимагають негайного вирішення. Хвилює губернатора і доброта новопризначеного керівника району. З одного боку це добра якість людини, але ж нею можуть скористатися деякі непорядні спеціалісти. Тому вона не повинна зашкодити справі. А до нової команди Ю.Артеменко порадив дібрати більше молодих фахівців, які хочуть зрушень у житті людей.

Тривоги розвіяв народний депутат України Олександр Пеклушенко, який запевнив, що якщо керівниками будуть такі як Валерій Петрович, то проблем у нашому житті стане менше, і побажав йому успіхів на новій посаді та гарантував свою підтримку у вирішенні складних питань.

Власенко Олексій ПетровичПереповненим був актовий зал у Гуляйпільській райдержадміністрації, коли представляли нового голову – Олексія Петровича Власенка. І це зрозуміло, бо ніде як у цьому районі кипіли пристрасті вольнолюбивого народу під час визначення кандидатури на пост керівника району. Одні відстоювали колишнього голову райдержадміністрації, інші називали нові прізвища. І кожна сторона вважала себе правою. Ю.Артеменко розповів, що шляхом голосування у Києві розглядали дві кандидатури – від Соціалістичної партії та “Нашої України”. До думки громади прислухалися.  Рішення Президента зал зустрів бурхливими оплесками.

Хто ж він – нинішній голова райдержадміністрації.? О.П Власенко 1952 року народження, закінчив Сімферопольський державний університет, історик, працював вчителем, інструктором райвиконкому та райкому партії, останні 22 роки – директор загальноосвітньої середньої школи у Гуляйполі.

У своєму короткому виступі Власенко підкреслив, що епоха лозунгів пройшла, настав час роботи. “Я прийшов сюди працювати не на три місяці, заявив Олексій Петрович. - І мені допомагати не треба. Допоможіть людям, дітям, ФАПам. Переконаний, що влада не буде воювати з селом. Мій лозунг: чиновник для людей, а не навпаки. Полювання на відьом не буде, але жорстко питатимемо з винуватців... Я прийшов, щоб працювати для людей”.

Попросив слова і народний депутат Олександр Пеклушенко, але йому практично не дали виступити. У залі здійнявся шум і крик, полетіли вигуки “Геть! Геть!” і “Ганьба!” Пригадали депутату, що він був у штабі кандидата в Президенти Віктора Януковича.

Остапенко Ігорь ОлександровичСпокійніше пройшло представлення голови Куйбишевської райдержадміністрації – Ігоря Олександровича Остапенка. Він 1955 року народження, у 1978 році закінчив Ворошиловградський машинобудівний інститут, інженер-механік, з 1980 року у Куйбишевському районі, де працював на місцевому заводі „Електроприлад”, у 1992-1994 роках – заступником голови райдержадміністрації, а потім директором дочірнього підприємства „Торговий дім „Хортиця” у Куйбишевому.

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко розповів учасникам районного активу про нелегку “спадщину” в області. Результати перевірки управлінням КРУ самої облдержадміністрації, її структурних підрозділів та деяких благодійних фондів показали численні порушення і прямі зловживання багатьох посадових осіб. Тому порядок буде наводитись з верхніх ешелонів, запевнив губернатор. Всі винні будуть неодмінно покарані – нині облпрокуратурою розслідується кілька кримінальних справ. Одна з головних вимог нової влади – перед законом всі повинні бути рівні.

Звертаючись до нового керівника району, Ю.Артеменко підкреслив, що Ігор Олександрович вже працював в райдержадміністрації, а нині є шанс довести людям, що можна працювати краще і досягти більшого.

Побажали успіхів новому голові народний депутат України Іван Бастрига та колишній голова райдержадміністрації Владислав Ярошенко. Куйбишевський район один з кращих в області і він повинен таким бути і надалі, примножувати добробут людей.

Голова облдержадміністрації на активах районів висловив слова подяки за роботу колишнім головам райдержадміністрацій: Оріхівської – Віктору Андрійовичу Ємельяненку, Токмацької – Петру Івановичу Боровому, Пологівської – Олегу Васильовичу Закарлюці, Гуляйпільської – Ігорю Олексійовичу Бірюкову, Куйбишевського – Владиславу Івановичу Ярошенку.

У роботі районних активів взяли участь заступники голови облдержадміністрації Валерій Буцанов та Володимир Левченко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області