Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко провів робочу нараду із керівниками регіональних державних підприємств (тих, де державна власність становить 50% і більше)

25 березня 2005 - 16:00

У нараді взяли участь керівники «АЗМОЛу». «Іскри», «Радіоприладу», «Гамми», «Південьдизельмашу», «Гідромашу», «Запоріжжяобленерго», «Запоріжгазу» та інших підприємств, підпорядкованих різним міністерствам, але   територіально об’єднаних нашим регіоном. Їм було запропоновано у 10-денний термін  підготувати  інформацію про перспективи діяльності  у 2005 році щодо виконання інвестиційних програм та економічних показників .

Анатолій Головко ознайомив присутніх із розпорядженням Кабміну з цього питання, в якому, зокрема, йдеться і про  необхідність перераховувати  в держбюджет 50% з усіх прибутків підприємств. Він підкреслив, що  Кабмін розробляє систему заохочень підприємств  за виконання цього завдання. Система має бути представленою вже найближчим часом.

Керівники підприємств з розумінням поставилися до  завдання. Але, в свою чергу,  привернули увагу першого  заступника  голови облдержадміністрації до проблем, вирішення яких знаходиться в компетенції держави, проте  протягом  років  реальних кроків щодо їх вирішення колишня  влада не  зробила.  Так, голова правління «АЗМОЛу» Олександр Стахурський  зауважив, що державні органи неправильно регулюють ситуацію з повернення ПДВ, з податковим  обліком, проведенням тендерів, тарифів на залізничні перевезення. Його підтримали керівники «Кремнійполімеру», «Гідромашу», Запорізького автопарку. Вони зазначили, що підприємства із часткою державної власності мають право на державну підтримку у вирішенні нагальних питань.

Підбиваючи підсумки наради, Анатолій Головко  зазначив, що  з кожним підприємством індивідуально будуть проаналізовані питання щодо виконання інвестиційних програм та економічних показників  у 2005 році, і за результатами цієї роботи невдовзі  відбудеться наступна  зустріч. Учасники наради  дійшли згоди, що такі зустрічі мають стати традиційними. Зі свого боку, сказав А.Головко, обласна виконавча влада бере під свій контроль організацію їх  вирішення. Вже найближчим часом  запити облдержадміністрації  із цими  проблемними питаннями будуть надіслані до Кабміну та інших вищих інстанцій.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ