Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В культурно-діловому центрі «Байда» відбулася презентація другого видання книги Юрія Віленського і Юрія Муравйова „Олександр Івченко. Авіація і особистість”

29 березня 2005 - 15:39

Ім’я видатного конструктора авіадвигунів запоріжця Олександра Георгійовича Івченка по праву належить до плеяди першопрохідників – піонерів створення вітчизняної авіаційної техніки. Велика заслуга академіка О. Івченка полягає в блискучих конструкторських розробках, у створенні серії поршневих, газотурбінних і турбогвинтових двигунів, а ще у згуртуванні ентузіастів-професіоналів, своїх однодумців, учнів у надійний, високопрофесійний колектив, який сьогодні очолює його соратник, Герой України, член Академії наук України, генеральний авіаконструктор ЗМКБ „Прогрес” Федір Муравченко.

Пам’ять про видатного земляка живе у ЗМКБ «Прогрес», у назві однієї з вулиць Запоріжжя, в Запорізькому авіаційному коледжі. Всі вони носять його ім’я. У Запоріжжі встановлено 5 меморіальних дощок і пам’ятник О. Івченку на території ЗМКБ, підприємстві, де він творив.

Виступаючи на презентації, голова облдержадміністрації Юрій Артеменко запропонував копію пам’ятника, який знаходиться на території підприємства,  поставити на одній з площ міста. Федір Муравченко погодився всіляко сприяти цьому.

Своїми спогадами про академіка поділилися один з авторів книги, зять Олександра Георгійовича - Юрій Муравйов, доньки Наталія і Люс’єн, друзі та колеги.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також