Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Підвищення рейтингу області – це не самоціль, а шлях до поліпшення якості життя запоріжців»

30 березня 2012 - 09:48

Віктор Ємельяненко: «Підвищення рейтингу області – це не самоціль, а шлях до поліпшення якості життя запоріжців»

Перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко під час засідання колегії облдержадміністрації доповів про підсумки соціально-економічного розвитку Запорізької області за 2011 рік та виголосив основні завдання обласної виконавчої влади на 2012 рік.

- Минулий рік для Запорізького регіону був непростим. Економіка області, яка у 2008-2009 роках втратила майже третину промислового виробництва, продовжувала відчувати певні негативні наслідки кризи в окремих галузях. За цих умов найважливішим позитивним результатом 2011 року є збереження динаміки економічного зростання в реальному секторі – промисловості, сільському господарстві, будівництві. Це дозволило суттєво підвищити середньомісячну зарплату, стабілізувати ситуацію у сфері зайнятості та на споживчому ринку, а також зміцнити фінансову базу місцевих бюджетів, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За підсумками 2011 року Запорізька область упевнено увійшла до першої п’ятірки регіонів за обсягом реалізації промислової продукції (78 млрд.грн., 4 місце), у тому числі в розрахунку на одного жителя (більше 43 тис.грн., 3 місце), рівнем виконання завдання по надходженнях до місцевих бюджетів (103,5%, 5 місце), обсягом збору власних коштів до Пенсійного фонду України (5 місце), за темпом зростання середньомісячної зарплати (119,2%, 4 місце), а також за рівнем зайнятості населення (60,8% за методологією МОП, 5 місце).

Разом з тим за  оцінюванням Урядом діяльності обласних державних адміністрацій за минулий рік Запорізька область посіла лише 19 місце серед 27 регіонів України. Такий результат обумовили 69 показників економічного, соціального та гуманітарного розвитку за 10 напрямами.

На рейтингові показники суттєво вплинуло збереження негативної динаміки в окремих галузях та сферах, на територіях, а також відставання порівняно з іншими регіонами  темпів зростання за деякими показниками.

За напрямком економічного розвитку область посіла 12 місце, яке визначили 10 показників у промисловому, аграрному, будівельному секторах, зовнішньоекономічній діяльності, а також по розрахунках за спожиті енергоносії.

За словами Віктора Ємельяненка, на загальну оцінку результатів діяльності обласної державної адміністрації за 2011 рік вплинули також уперше враховані показники за напрямками підтримки бізнесу (8 місце), освіти та охорони здоров’я (12 місце), та екології (26 місце). Переважна більшість цих показників стосується 2010 року, але стан у цих сферах потребує ретельного аналізу та відповідних заходів щодо їх поліпшення.

- З метою поліпшення показників соціально-економічного розвитку області прошу керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади  забезпечити системну роботу з контролю за динамікою показників  діяльності облдержадміністрації у міжзвітній період у тісній співпраці з райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та Головним управлінням статистики в Запорізькій області. Прошу керівників територій  проаналізувати результати діяльності райдержадміністрацій за підсумками 2011 року, зробити відповідні висновки та визначити ідеологію та механізм роботи щодо поліпшення рейтингових показників, - зазначив Віктор Ємельяненко, наголосивши, що підвищення рейтингу області – це не самоціль. Головним завданням є поліпшення якості життя запоріжців, які дадуть реальну оцінку діяльності обласної виконавчої влади.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл