Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація підписала меморандум з провідними молокопереробниками області щодо регулювання цін на молоко

30 березня 2012 - 14:52

Облдержадміністрація підписала меморандум з провідними молокопереробниками області щодо регулювання цін на молоко

З метою забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку молока та молочних продуктів, а також підтримки сільгоспвиробників  регіону підписано Меморандум про узгодження дій між Запорізькою обласною державною адміністрацією і провідними молокопереробними підприємствами Запорізької області на ринку молока та молочних продуктів.

- І обласна влада, і молокопереробники розуміють необхідність забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку молока та молочних продуктів. Дбаючи про створення сприятливих умов для стабільного прогнозованого розвитку ринку, керуючись основними принципами партнерства бізнесу і влади, сьогодні ми підписуємо Меморандум, - зазначив Олександр Дудка.

Згідно Меморандуму облдержадміністрація зобов’язується сприяти виконанню Національного проекту «Відроджене скотарство», проводити моніторинг закупівельних цін на молоко, що надходить на молокопереробні підприємства від сільськогосподарських підприємств та населення. Також обласна виконавча влада має аналізувати виплату молокопереробними підприємствами компенсації сільгосптоваровиробникам за здане ними молоко на переробку у відповідності до вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників».

Облдержадміністрація залучатиме представників молокопереробних підприємств області до підготовки рішень щодо регулювання цінової ситуації на ринку молока та молочних продуктів,  сприятиме дотриманню законності в частині запобігання несумлінній конкуренції на регіональному ринку молока та молочних продуктів. Меморандумом також передбачено сприяння обласною владою підвищенню інвестиційної привабливості учасників ринку молока та молочних продуктів та взаємодії між молокопереробними підприємствами області та Аграрним фондом щодо закупівлі масла вершкового та молока сухого до Аграрного фонду.

Молокопереробні підприємства зі свого боку зобов’язуються забезпечувати здійснення заходів щодо стабілізації закупівельних цін на молоко у сільськогосподарських товаровиробників, закупівлю молока за економічно обґрунтованими цінами з урахуванням узгоджувальних заходів за участю виробників молока, заготівельників та підприємств торгівлі.

Також в їх обов’язок входить здійснення виплати компенсації сільськогосподарським товаровиробникам за здане ними молоко на переробку, сприяння стабільному і безперебійному забезпеченню потреби внутрішнього ринку молочними продуктами, у тому числі маслом вершковим, сирами жирними, сирними продуктами і сухим молоком.

Молокопереробними гарантують належну якість молочних продуктів та відповідність їх вимогам діючих стандартів, не допускають необґрунтованого зростання оптово-відпускних цін на молочну продукцію, в разі необхідності беруть участь у конкурсах з реалізації надлишків масла вершкового та молока сухого власного виробництва Аграрному фонду та на торгах Аграрної біржі з реалізації цих продуктів до державного інтервенційного фонду.

Меморандум підписали провідні молокопереробні підприємства області: ТОВ «ВО «Моліс», ПАТ «Веселівський завод сухого знежиреного молока», ПАТ «Вільнянський молокозавод», ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод», ПП «Молокозавод - ОЛКОМ», ТОВ «Відродження, ЛТД» та ТОВ «Україна Нова».

Документ набирає чинності з дня його підписання сторонами та діє до 31 грудня 2012 року.

 

Довідкова інформація:

У Запорізькій області за січень-лютий поточного року в порівнянні з відповідним періодом 2011 року збільшилось виробництво молока обробленого рідкого на 76,5%, масла вершкового –  на 18,6%.

У той же час зменшилось виробництво сирів жирних  на 3,1%.

Виробництво молока сільськогосподарськими товаровиробниками за два місяці 2012 року зменшилось на 0,7%.

Селянам за здане ними молоко за січень 2012 року виплачено компенсацію в сумі 2,2 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області