Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для «Садиби Попова» підготовлено програму розвитку

27 квітня 2012 - 15:09

Для  «Садиби Попова» підготовлено програму розвитку

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук провів нараду щодо внесення проекту Програми розвитку комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» на 2012-2016 роки на розгляд сесії обласної ради з відповідним фінансуванням з обласного, місцевого бюджетів та інших джерел.

- Прийняття Програми розвитку «Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» дозволить консолідувати зусилля щодо створення цілісної, скоординованої системи дослідження, охорони та реставрації пам’яток палацового комплексу, його популяризації як у регіоні, так і в Україні та за її межами, що вкрай важливо для розвитку туристичної привабливості Запорізького краю, - зазначив Микола Ярмощук.

Програмою передбачена перш за все консервація, а потім – реставрація чотирьох будівель на території комплексу, інших архітектурних та історичних об’єктів.

- Якщо ми зараз не почнемо роботи з реставрації комплексу, то вже за 10 років там нічого буде  відновлювати, ситуація погіршується з кожним роком. «Садиба Попова» - це не природний, а рукотворний музей, тому вимагає масштабного фінансування. У наших планах – не тільки реставрація об’єктів, а й створення виставкових залів, розвиток інфраструктури, - повідомив в.о.директора заповідника Віктор Філас.

Також керівник закладу повідомив, що зараз ведуться наукові роботи, які дозволять офіційно довести, що комплекс, зведений у 1884 році, будувався за проектом всесвітньо відомого архітектора Миколи Бенуа. Віктор Філас переконаний: якщо вдасться довести цей факт, з’явиться можливість залучити до реставрації комплексу українських та іноземних інвесторів.

У поточному році з обласного бюджету на комплекс виділяється 70 тис.грн., ще 600 тис.грн. планує виділити Василівська райдержадміністрація за рахунок субвенцій. Частина цієї суми вже надійшла, кошти спрямують на ремонт під’їзних шляхів до «Садиби Попова» та благоустрій автостоянки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць