Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новопризначений начальник управління культури облдержадміністрації Михайло Пригаро від імені голови ОДА Юрія Артеменка сердечно привітав із 75-річним ювілеєм колектив Запорізького державного музичного училища ім.П.Майбороди

15 квітня 2005 - 15:10

Під час урочистостей  з нагоди визначної дати, які проходили у концертному залі ім.Глінки в обласному центрі, він вручив  вітальний адрес та почесні грамоти облдержадміністрації  керівнику та кращим викладачам  училища.

Відзначаючи кращі здобутки цього творчого колективу, Михайло Володимирович наголосив, що з 1926 року, коли у Запоріжжі була відкрита музпрофшкола, яка  у 1930 році рішенням Народного Комісаріату освіти УРСР  реорганізована у музичний технікум, цей навчальний заклад підготував значну кількість висококваліфікованих фахівців, імена багатьох з них стали широко відомі не тільки в Україні, але  й за її межами. Серед них видатні  виконавці, викладачі, композитори, керівники творчих колективів.

Сьогодні училище – центр музичного життя регіону. Щороку силами його викладачів і студентів проводиться понад 200 концертів на сценах міста і області. Свої творчі програми дарують прихильникам музичного мистецтва лауреат міжнародних конкурсів студентський хор «Запоріжжя», духовий та симфонічний оркестри, оркестр народних інструментів, унікальний ансамбль ударних інструментів «Образи ритмів», ансамблі скрипалів та бандуристів, камерний оркестр «Концертіно».

Нещодавно в училище відкрито новий напрямок творчої діяльності – спеціальність «театральне мистецтво». На цьому відділенні проходять підготовку майбутні актори обласних театрів.

Колектив училища став ініціатором багатьох конкурсів, фестивалів, творчих зустрічей. Тільки за останні роки були проведені регіональні конкурси вокалістів та композиторів ім.П.Майбороди, фестиваль духової музики «Дніпровські сурми», конкурс виконавців на народних інструментах. За ініціативою обласного відділення Всеукраїнської музичної спілки в училище проходить Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Зірки баяну на Запоріжжі».

Михайло Пригаро побажав студентам і викладачам подальших плідних творчих досягнень. Творчі колективи і солісти музучилища подарували гостям чудовий святковий концерт.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також