Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада мусить захистити дітей від головних загроз – байдужості дорослих та самотності»

29 травня 2012 - 11:44

Сьогодні тисяча маленьких запоріжців були запрошені до ПК «Дніпроспецсталь» на обласне свято, присвячене Дню захисту дітей. Служба у справах дітей Запорізької облдержадміністрації організувала благодійну дитячу шоу-програму «Концертний матч. Євро-шоу 2012» для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу; дітей, які опинились у складних життєвих обставинах; вихованців притулків, центрів соціально – психологічної реабілітації.

Привітали  дітей зі святом керівники області та міста – голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова обласної ради Павло Матвієнко та міський голова Олександр Сін.

- Діти – це головні громадяни країни. День захисту дітей – це не зовсім свято для влади. Це день, коли максимальна увага дорослих повинна концентруватися на вирішенні проблем дітей. Я вважаю, що головні загрози для сучасної дитини – це байдужість дорослих та самотність. Тому наше головне завдання - створити для дитини всі умови, щоб вона жила у любові та підтримці з боку дорослих. Ми повинні ліквідувати таке поняття як сирота. Робота з прийомними сім’ями, створення дитячих будників сімейного типу – серед пріоритетів обласної влади. Запорізькі діти повинні виховуватися в сім’ях, адже найкраще виховання для дитини – це добрі взаємини в родині, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім благодійної вистави, що відбулась у ПК «Дніпроспецсталь», маленьким запоріжцям також запропонували взяти участь у святі «Міцна родина – щаслива дитина». У парку «Дубовий гай»  організували розважальну програму для дітей з усієї  області, які виховуються в прийомних, опікунських, кризових сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та інтернатах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат