Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наше місто не може існувати без великого, красивого футболу - «Металург» це довів»

31 травня 2012 - 10:37

Учора, 30 травня, на стадіоні «Славутич-Арена» відбувся вирішальний матч чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги: за його підсумками запорізький клуб «Металург» пройшов у прем’єр-лігу чемпіонату. На матчі були присутні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко,  його заступник  Петро Гончарук та інші представники влади.

Матч між ФК «Металург» та ФК «Геліос» (Харків) закінчився з рахунком 4:2. У той самий час у Чернівцях проходив інший матч - між ФК «Севастополь» та ФК «Буковина», від якого так само залежала подальша доля запорізького клубу: саме  «Металург» та  «Севастополь» боролися за друге місце в турнірній таблиці та потрапляння у прем’єр-лігу чемпіонату. Завдяки тому, що «Буковині» вдалося зіграти внічию, а «Металургу» - перемогти, тепер запоріжці – повноправні гравці прем’єр-ліги.

Одним з перших з перемогою «Металурга» запоріжців привітав Олександр Пеклушенко, який за два дні до матчу їздив на тренувальну базу наших футболістів, щоб висловити гравцям свою підтримку.

- Наше місто не може існувати без великого, красивого футболу, і це сьогодні довели наші хлопці. Тож слава «Металургу», слава гравцям, слава вболівальникам та місту Запоріжжя! – звернувся до журналістів Олександр Пеклушенко.

Незважаючи на те, що запорізький клуб вже потрапив до прем’єр-ліги, влада не буде відступати та вимагатиме дискваліфікації судді Віктора Швецова, який у матчі між ФК «Металург» та ФК «Севастополь» зарахував гол у ворота запоріжців, забитий рукою севастопольського футболіста, що є грубим порушенням.

- Ми не зупинимося, і все, що було задекларовано стосовно так званого «суддівства», буде виконано, ми підемо до кінця. Суддя має право помилятися, але він не може знущатися над командою та вболівальниками. На сесії облради буде розглянуто звернення, яке стане першим кроком до створення руху «За чесний футбол в Україні!» І першим його результатом має стати дискваліфікація Віктора Швецова, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?