Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вимагає активізації роботи з передачі причалів для дачних катерів до комунальної власності

31 травня 2012 - 10:46

Обласна влада вимагає активізації роботи з передачі причалів для дачних катерів до комунальної власності

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду  з питань експлуатації річкових причалів, які розташовані в Запорізькому та Вільнянському районах. Захід відбувся за участю представників Запорізької міської влади, а також цих райдержадміністрацій та сільських рад.

Нині навігація на дачі триває, але катери висаджують пасажирів тільки на п’яти зупинках, де є понтони. Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко поставив завдання – охопити навігацією всі дачні селища, які розташовані вздовж маршруту катерів. Для цього необхідно відремонтувати ще чотири причали, де у подальшому зупинятимуться катери, – у Відрадному (Августинівська сільрада Запорізького району),  Радянському (Лукашевська сільрада Запорізького району), Вільноандріївці та Світанку (Михайлівська сільрада Вільнянського району).

Ще торік голови  сільрад отримали завдання розпочати процедуру визнання цих причалів безгосподарними об’єктами,  щоб Запорізька міська рада отримала можливість взяти їх на баланс.

Однак відповідна робота розпочата тільки Михайлівською сільрадою Вільнянського району. Вони вже провели оцінку причалів, нині готують техпаспорт.

Складніша ситуація на двох причалах у Запорізькому районі, де ця процедура досі не розпочата. Як пояснили голови сільських рад Ірина Колеснік (Августинівська сільрада) та Лариса Головань (Лукашевська сільрада), вони не мають гарантій, що місто Запоріжжя дійсно візьме на баланс ці проблемні об’єкти, тому депутати сільрад не поспішають розпочинати процедуру визнання причалів безгосподарними.

Петро Гончарук доручив ГУ промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації звернутися до Запорізького міського голови з проханням надати гарантійний лист сільрадам.  Уже наступного тижня в Запорізькій райраді відбудеться засідання сесії, яке планує відвідати  заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- Лист Запорізького міського голови та наші роз’яснення мають переконати представників місцевого самоврядування в необхідності активізувати роботу з передачі причалів до комунальної власності Запоріжжя, - резюмував посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей