Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Обласна влада консолідована навколо вирішення важливих соціальних проблем регіону»

31 травня 2012 - 14:15

Відбулося засідання вісімнадцятої сесії  обласної ради, у роботі якої взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.  

Відкриваючи засідання сесії, Олександр Пеклушенко перш за все подякував депутатському корпусу, трудовим колективам  області, усім запоріжцям  за позитивні досягнення регіону, що знайшли своє відображення у результатах всеукраїнського рейтингу, складеного  Кабінетом Міністрів України за перший квартал 2012 року. Запорізька область за цей період суттєво підвищила свої позиції в рейтингу регіонів України, перемістившись з 19 на 10 місце.

- Але заспокоюватися рано. Наше з вам завдання - перевиконати місцеві бюджети за перше півріччя не менше ніж на 5% та отримати додатково 70 мільйонів на соціально-економічний розвиток Запорізької області, - звернувся до депутатів голова  облдержадміністрації.

Серед сьогоденних пріоритетів, які визначив очільник області для регіональної влади,  - підвищення інвестиційної привабливості регіону, розв’язання проблем житлово-комунального комплексу, боротьба зі злочинністю, ліквідація бар’єрів для роботи бізнесу.

- Немає головнішої людини для влади, ніж роботодавець. Перевіряючі та контролюючі органи повинні працювати, але повинні працювати  і підприємства. Кожне закрите підприємство – це ліквідовані робочі місця. Цього допускати не можна, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова облдержадміністрації, вже 7 липня буде проведено  розширену  нараду за участю правоохоронців, представників контролюючих органів, громадських організацій та бізнесу. Мета заходу - визначити проблеми, що виникають у підприємців у зв’язку з перевірками, та розробити дієвий механізм для ліквідації  бар’єрів у роботі бізнесу на території  області.

На розгляд  сесії обласної ради були винесені пропозиції щодо розподілу 83 млн. грн. додаткових дотацій та субвенцій, отриманих з державного бюджету в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Так, Запорізька область отримала додатково 57 млн. грн. на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, 8,3 млн.грн. - для надання соціальних послуг населенню. Ці кошти дозволять створити робочі місця для 260 соціальних працівників, які будуть обслуговувати інвалідів та одиноких громадян. 1,5 млн. грн. передбачено для підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів I і  II групи з психічними розладами. Завдяки цим коштам  розмір допомоги  людям, які доглядають за такими інвалідами, збільшиться майже в 10 разів. 13,9 млн.грн.  буде спрямовано на соціальну підтримку малозабезпечених сімей з дітьми,  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Депутати  обласної ради майже одноголосно проголосували з усіх питаннь, що стосуються реалізації соціальних ініціатив Президента.

- Факт такого  консолідованого голосування лише підтверджує, що запорізька  влада об’єднана навколо вирішення соціально-економічних питань регіону, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки сесії на брифінгу для журналістів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей