Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Племзавод «Степний» ділиться успішним досвідом роботи з колегами

31 травня 2012 - 14:26

Племзавод «Степний» ділиться успішним досвідом роботи з  колегами

У Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області на базі ПАТ «Племзавод «Степний» пройшов республіканський семінар «Промисловому тваринництву – надійне технологічне забезпечення». Захід відбувся за участю генерального директора корпорації «Тваринпром» Сергія Гнатюка, заступника директора Департаменту тваринництва Мінагрополітики України Володимира Пищолки, заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Дудки. Також на семінар були запрошені представники тваринницьких господарств та управлінь АПК АР Крим.

Запорізьке тваринницьке господарство ПАТ «Племзавод «Степний» невипадково обрано місцем проведення республіканського семінару. Як підкреслив генеральний директор корпорації «Тваринпром» Сергій Гнатюк – це дійсно одне з кращих та найбільш модернізованих господарств у країні. Тож основними завданнями семінару  є поширення успішного досвіду роботи запорізького господарства та визначення шляхів розвитку тваринницької галузі в південних регіонах України.

- Робота цього племзаводу – це черговий доказ: хто дійсно хоче працювати, той досягне вагомих результатів у будь-якій сфері. Нині в країні створено умови для розвитку тваринницької галузі, і хто вміє та хоче займатися цією справою – має великі перспективи, наголосив Сергій Гнатюк.

Про особливості роботи господарства поінформував заступник голови правління племзаводу Вадим Волков. Нині на підприємстві працює 350 осіб, які утримують до 2000 голів великої рогатої худоби, в т.ч. 600 корів, а також 7000 свиней. Підприємство системно займається впровадженням прогресивних технологій. За останні три роки на підприємтсві побудовано та відкрито нові корпуси  для безприв’язного утримання великої рогатої худоби.

- Тваринництво – перспективна галузь в агропромисловому секторі. Від сталої роботи її підприємств залежить продовольча безпека регіону. Тому обласна влада й надалі докладатиме максимум зусиль для створення сприятливих умов роботи виробників продукції сільського господарства, -  зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка. Також посадовець поінформував присутніх про виконання заходів Програми розвитку сільського господарства Запорізької області на 2012-2013 роки, яка покликана забезпечити суттєве підвищення ефективності виробництва сільськогосподарських підприємств регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей