Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Конституція – це стримуючий правовий механізм та інструмент громадянського миру та злагоди»

26 червня 2012 - 16:50

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистому засіданні з нагоди  Дня Конституції України, яке відбулося в обласному театрі ім. В.Г.Магара.

- 28 червня 1996 року ухваленням Конституції України було закладено фундамент для розвитку України як суверенної, демократичної, соціальної та правової держави. Свідками та учасниками тих історичних подій були й наші земляки – 12 народних депутатів України другого скликання. Їх всіх можна по праву назвати творцями Основного Закону нашої незалежної держави – на той момент однієї з найпрогресивніших та найдемократичніших Конституцій в європейському суспільстві, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Глава області підкреслив, що події 2004-2005 років особливо яскраво підтвердили, що Конституція – це стримуючий правовий механізм, а також інструмент громадянського миру та злагоди. За словами Олександра Пеклушенка, ще один іспит на політичну, моральну та правову зрілість влада, політики та весь український народ успішно склали і в 2007 році, коли відбулися дострокові парламентські вибори.

- Не дивлячись на складне економічне становище, з яким Україна зустріла 2010 рік, влада розпочала реалізацію цілого комплексу реформ. Необхідність таких кроків назріла давно, але системна модернізація країни стала реальністю тільки в нинішніх умовах політичної стабільності та об’єднання влади. Саме завдяки цьому у 2012 році з’явилась реальна основа для проголошення Президентом України Віктором Януковичем нових соціальних ініціатив. І перші результати вже є. Так, з 1 червня розміри пенсій у більш, ніж половини пенсіонерів області стали перевищувати 1000 грн., у середньому розмір пенсії збільшився на 100 грн., більше 20 тисяч наших земляків вже отримали по тисячі гривень компенсації вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР. Крім того, з 1 липня на 10% будуть збільшені пенсії військовим пенсіонерам, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Керівник області переконаний: Україна обов’язково стане державою соціальної справедливості і відбудеться це завдяки впровадженню реформ, які допомагають нам рухатися вперед.

- З метою гармонізації Основного Закону країни Президент України Віктор Янукович ініціював створення Конституційної асамблеї, яку Глава держави розглядає як публічний майданчик для широкої, професійної та об’єктивної дискусії про майбутнє конституційне оновлення. Я переконаний, що завдяки новому конституційному процесу ми зробимо ще один крок до утвердження принципу верховенства права, захисту свобод людини, до становлення нової демократичної політичної системи європейського духу та зразка, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Після вітального слова керівник області нагородив видатних запоріжців відзнаками Президента України – ювілейними медалями «Двадцять років незалежності України», Почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Завершився захід концертною програмою академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії на чолі з диригентом-народним артистом України В’ячеславом Редею.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна