Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулася ділова і конструктивна розмова з офіційною делегацією Ради директорів ЄБРР

27 квітня 2005 - 12:25

Від імені гостей виступив Юрій Полунєєв, директор ЄБРР від України, Румунії, Молдови, Грузії та Вірменії, який пояснив, що до Запоріжжя прибула третина всього складу директорів і акціонерів ЄБРР (всього 11 чоловік). Мета візиту – ознайомлення Ради директорів із станом та перспективами соціально-економічного розвитку окремих регіонів України (цього року візит включає  відвідання Донецької та Запорізької областей) та привернення уваги керівництва цього міжнародного фінансового інституту до інвестиційних потреб та потенційних проектів у таких сферах економіки як розвиток транспортної інфраструктури, житлово-комунальне господарство, важка промисловість, енергогенерація та енергозбереження, мале та середнє підприємництво, житлове будівництво, тощо.

Ю.Полунєєв підкреслив, що після відомих подій Україні надається особливе значення, зокрема у травні буде прийнята нова українська стратегія співробітництва ЄБРР з нашою країною. Саме у Запоріжжі буде розвиватися конкурентоспроможне виробництво. І банкірам є що аналізувати і спільно з владою і підприємцями визначати подальші перспективи співробітництва.

Особливий наголос під час цього візиту ставиться на необхідності розширення портфелю проектів ЄБРР у муніципальному секторі без залучення державних гарантій, стратегічних інфраструктур-проектів, у секторах, що мають велике соціальне значення (зокрема, малий та середній бізнес, банківський сектор).

Відбувся жвавий обмін думками з піднятих проблем. Свої міркування щодо підвищення ефективності реалізації існуючих і майбутніх проектів ЄБРР у Запорізькій області висловили заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, голова правління ВАТ „Запорізький абразивний комбінат” Анатолій Береза, президент ЗОСПП „Потенціал” Петро Ванат, президент ЗТПП Володимир Шамілов.

З боку гостей своє бачення спільних дій виклали Жан-Луі Сікс – директор від Бельгії, Люксембургу та Словенії, Олів”є Декамп – директор бізнес-групи країн Південно-Східної Європи та Кавказу,  Свен Хегелунд – директор від Швеції, Ісландії та Естонії та інші.

Мова йшла про спільні проекти водопостачання у Запоріжжі, мікрокредитування малого і середнього бізнесу, розвитку соціальної інфраструктури, активної участі у модернізації ЗАТ „Запорізький автомобілебудівний завод”.  

А.Головко щиро подякував гостей за конструктивну розмову і запросив їх ще приїздити до Запоріжжя.

У програмі перебування делегації – зустріч з керівництвом мерії Запоріжжя, відвідини ВАТ „Запоріжабразив” та ЗАТ „Запорізький автомобілебудівний завод”, переговори з представниками підприємств – потенційних клієнтів ЄБРР, знайомство з експозицією музею історії Запорозького козацтва та Хортицею.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області