Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада систематизує роботу з протидії поширенню наркоманії

30 липня 2012 - 11:40

Влада систематизує роботу з протидії поширенню наркоманії

Наркоманія залишається однією з найгостріших соціальних проблем в Україні та створює безпосередню загрозу національній безпеці держави.

Як повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Валентин Дмитренко,  на території Запорізької області протягом 2011 року виявлено 5759 фактів незаконного обігу наркотиків, задокументовано 3395 наркозлочинів, з яких 1168 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких. За незаконний збут наркотичних засобів порушено 1041 кримінальну справу, до кримінальної відповідальності притягнуто 410 осіб.

Латентно відбувається поширення наркотизації в суспільстві. За офіційними даними в Запорізькій області на медичному обліку перебуває 6126 хворих на наркоманію. Особливу стурбованість викликає розповсюдження наркопатології серед дітей та підлітків. Під наглядом наркологів перебувають 382 неповнолітні, з них 279 - споживачі наркотичних та психотропних препаратів.

Концентрація зусиль місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадських формувань у напрямку протидії поширенню наркоманії та боротьби з незаконним обігом наркотиків – одне з головних завдань обласної програми, затвердженої на засіданні дев’ятнадцятої сесії Запорізької обласної ради шостого скликання.

Метою Програми є визначення та здійснення у період до 2015 року заходів щодо протидії поширенню в області наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів,  а також зменшення негативних соціальних, економічних та інших наслідків, пов’язаних із вживанням наркотичних засобів та психотропних речовин.

Серед основних завдань - організація раннього виявлення незаконного споживання наркотиків; психосоціальна реабілітація хворих на наркоманію; забезпечення належного контролю за виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, відпуском та  обліком наркотичних засобів; розповсюдження через засоби масової інформації соціальної реклами та антинаркотичної пропаганди; підвищення рівня матеріального та технічного забезпечення підрозділів, діяльність яких спрямована на профілактику та попередження наркоманії, протидію незаконному обігу наркотичних засобів тощо.

Комплекс заходів, передбачених програмою, розрахований на три роки. Вже у 2012 році обласна влада планує витратити на їх реалізацію майже 2 млн. грн. Загальний обсяг фінансування заходів «Програми протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Запорізькій області а 2012-2015 роки» складає майже 8 млн.грн.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону