Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізькій землі презентовано всеукраїнську програму нарощування виробництва свинини

26 травня 2005 - 12:11

Як повідомив міністр Олександр Баранівський, програма виробництва м’яса птиці вже запущена в роботу. Черговий крок – втілення в життя програми нарощування виробництва свинини до 700 тис. тонн. Це надзвичайно непроста програма, яка вимагає зусиль всіх областей. „Щоб звірити наш напрямок, чи правильно обрали шлях розвитку, - підкреслив О.Баранівський, -- сьогодні вирішено на підприємствах виробників і переробників Запорізької області звірити наукові розробки з практикою їх втілення в життя”.

У роботі виїзної колегії взяли участь науковці, представники облдержадміністрацій України, керівники сільгоспуправлінь і ветеринарних служб, підприємств з виробництва свинини. Учасники з великим інтересом ознайомилися з рядом виробничих об’єктів мелітопольського ТОВ „Агропромислова компанія”. Зокрема, з репродуктором по одержанню гібридних поросят в Приазовському, цехом по відгодівлі свиней до м’ясних кондицій, селянською фермою на подвір’ї П.В.Йовчева (утримується до 400 свиней), комбікормовим заводом і цехом по виготовленню префіксів (мінеральних добавок до комбікормів), лабораторією якості кормів. Із задоволенням гості ознайомилися з роботою цехів Мелітопольського м’ясо комбінату.

Після обіду у будинку культури Таврійської агротехнічної академії відбулася пленарна частина колегії.

Учасників колегії тепло привітав голова Запорізької облдержадміністрації Юрій Артеменко, який зазначив, що наша область більше знана як потужна індустріальна, але вона має і великі потенції розвитку АПК. Тому нова команда регіону одним з пріоритетів своєї діяльності визначила відродження села, нарощування виробництва продуктів тваринництва. „Зробити так, щоб ціна м’яса була не по 19 гривень за кілограм, а по чесній ціні”, - підкреслив Ю.Артеменко.

У своєму виступі міністр О.Баранівський наголосив, що Україна через два роки зможе вийти із скрутної ситуації по виробництву м’яса. Вже цього року виробництво м’яса птиці збільшиться на 200 тис. тонн, свинини – на 60 тис. Цього року населенню продано удвічі більше проти минулорічного молодняка птиці.

До речі, у нашій області на сьогодні 80 відсотків свинини виробляється на подвір’ях селян, таким же чином 79 відсотків молока.

Тому міністр стратегію розвитку м’ясного виробництва вбачає у забезпеченні різних напрямків: з одного боку – збільшення виробництва населенням, а з іншого – стимулювання великотоварного виробництва. І щоб останнє зайняло своє чільне місце.

Відбувся жвавий обмін думками, висловлено багато побажань, пропозицій, зауважень. Але всі були одностайними в тому, що подібну програму, яку презентували на запорізькій землі, необхідно якомога швидше втілювати гуртом в життя.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби