Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Готується розробка регіонального плану дій з адаптації до зміни клімату

30 серпня 2012 - 17:04

Готується розробка регіонального плану дій з адаптації до зміни клімату

У Луганську відбувся міжрегіональний навчальний семінар на тему: «Сприяння розробці ефективного національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату». Запорізьку область на заході представляв заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Федір Лихасенко. Також учасниками семінару стали представники держаних адміністрацій, обласних держуправлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водного господарства, земельних ресурсів та лісового господарства, обласних гідрометеорологічних організацій Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

Захід проведено з метою напрацювання пропозицій до Національного плану з урахуванням регіональних особливостей та рекомендацій для місцевих органів влади щодо регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату.

У рамках семінару учасникам  було представлено досвід країн Європейського Союзу, зокрема,  Німеччини щодо адаптації до змін клімату.

Також були обговорені питання наслідків зміни клімату, які спостерігаються по областях, загрози та ризики для населення.

 - Ми отримали важливу інформацію, яка стане в нагоді при розробці регіонального плану дій з адаптації до зміни клімату. Важливо, що Національний план адаптації до зміни клімату буде розроблятися саме на базі наших планів, що дозволить врахувати всі особливості та потреби регіонів, - прокоментував  заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Федір Лихасенко.

Найближчим часом в області буде проведено навчальний семінар для фахівців з районів, по завершенні якого буде почато розробку регіонального плану дій з адаптації до зміни клімату.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств