Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії розпочали посівну кампанію

31 серпня 2012 - 14:21

Запорізькі аграрії розпочали посівну кампанію

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень провів всеукраїнську селекторну нараду з питань початку посівних робіт та розвитку тваринництва. У заході взяв участь начальник Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Володимир Тарасов.

В Україні вже розпочато посівні роботи. Зокрема, у Запорізькій області аграрії вже сіють рапс та готують ґрунт до посіву озимих зернових культур.

- Ми вступаємо в надзвичайно відповідальний період. Саме від якості та темпів проведення посівної залежать обсяги майбутнього врожаю. Поки що погодні умови сприяють – земля достатньо зволожена. Відтак маємо максимально використати цей фактор на свою користь,  - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України О. Сень.

Серед основних завдань, які поставив урядовець перед вітчизняними сільгоспвиробниками – дотримання оптимальних строків посіву та використання якісного насіннєвого матеріалу. Слід також пам’ятати і про необхідність застосування мінеральних добрив та протравлювачів насіння.

Як повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Тарасов, з урахуванням регіональних особливостей,  оптимальні строки посіву ріпаку завершуються 10 вересня. Озимі культури планують засівати з 15 вересня до 10 жовтня.

Під посів озимих культур підготовлено 475 тис. га ґрунту. Загалом під врожай 2013 року запорізькі аграрії планують засіяти 603,6 тис. га. Тож робота з підготовки ґрунту продовжується.

Наразі сільськогосподарські підприємства регіону на 100% забезпечені протравлювачами насіння  та майже на 70% - мінеральними добривами.

Під час селекторної наради також йшлося про ситуацію у тваринництві, а саме: стан виконання завдань на місцях щодо приросту поголів’я великої рогатої худоби,  державної Програми підтримки фізичним особам за утримання та зберігання молодняку великої рогатої худоби, а також обсяги виробництва в регіонах тваринницької продукції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств