Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Брифінг голови облдержадміністрації

14 червня 2005 - 12:45

Результатом зустрічі Катерини Ющенко із запорізькими бізнесменами стало подальше фінансування реконструкції обласної дитячої лікарні та придбання нової апаратури для її реанімаційного відділення. Комбінат «Запоріжсталь» виділив на ці цілі майже 3 млн. грн. Сім підприємців великого бізнесу стали засновниками обласного благодійного фонду з попередньою назвою «Посміхнись, дитино!»

Перша пані країни погодилась з пропозицією Ю. Артеменка щорічно проводити всеукраїнське свято для дітей-сиріт першого червня саме у Запоріжжі.

Під час візиту Президента України все було досить чесно, відверто і детально, як зазначив керівник області. Хоча деякі засоби масової інформації називали його зрежисованим. Як зазначив голова облдержадміністрації, таким його можна назвати хіба що за кількістю в залі простих громадян. А ще відвертою брехнею Ю. Артеменко назвав повідомлення, щодо спонсорства візиту торговою маркою «Хортиця».

За результатами поїздки Віктора Ющенка, в облдержадміністрації складено план подальших заходів. Серед яких упорядкування діяльності благодійних фондів, перевірка екологічно небезпечних об*єктів, створення «єдиного вікна», внесення деяких змін до генерального плану розвитку острова Хортиця.

Під час відвідин національного заповідника Президентом таПрем*єр-Міністром було домовлено з Юлією Тимошенко провести у Запоріжжі виїзне засідання Кабінету Міністрів. Нині обласна виконавча влада готує питання цього засідання. На думку голови облдержадміністрації серед нагальних є питання повернення боргу обласному бюджету Запорізькою АЕС, переведення «ЗАлКу» на тарифи першого класу споживання електроенергії. Нині після скасування пільг комбінат користується тарифами другого класу, що є  досить високими. Вимагає рішення Уряду і екологічна ситуація у місті.

Виїзне засідання планується провести в середині липня.

А ще у Запоріжжі 25 червня пройде вручення премій переможцям конкуру «Телетріумф». Попередні чотири церемонії вручення проходили у Києві.

 

Прес-служба облдержадміністрація

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей