Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Селекторну нараду з питань погашення боргів із заробітної плати та боргів за спожиті енергоносії провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін

14 червня 2005 - 14:56

«Динаміка виконання надходжень до бюджетів всіх рівнів вселяє оптимізм», - наголосив О. Сін.

У травні виконання державного бюджету становило 109,9%, що у 2,2 рази більше ніж у квітні. План виконання місцевих бюджетів теж перевиконано в цілому по області. Але лише в 11 з 25 територій досягли позитивних показників. Проблеми є у Бердянську, Токмаку, Новомиколаївському, Розівському,  Великобілозерському районах.

Витратна частина виконана з усіх захищених статей. Педагоги цього літа відпускні отримають відразу і в повному обсязі. Питання виконавча влада вирішила за рахунок пільгових кредитів та дотацій з держбюджету. Разом з тим маємо борг із заробітної плати у травні. Не отримали ще зарплату вчителі Мелітополя, лікарі Пологівського, працівники сільських рад Токмацького районів.  А в цілому по області у травні борги із заробітної плати скоротилися на 4,2%.

Олександр Сін відзначив, що губернатор Ю. Артеменко прохає керівників районної ланки зосередити увагу на чіткому фінансуванні захищених статей, приділити увагу резервам доходної частини. А що такі є, сумніватися не доводиться.  Наприклад, Вільнянська райдержадміністрація при детальному вивченні ситуації, знайшла резерв у 2 мільйони гривень. Місцева колонія заборгувала і при цьому не показувала податок на фізичних осіб. Є резерви і у виплаті податку за оренду землі, треба лише досконало вивчити питання.

Є проблеми і з погашенням боргів бюджетних організацій за спожиті енергоносії та з підготовкою до нового опалювального сезону.  Обласна виконавча влада вимагає від керівників територій підписати графіки погашення боргу та готуватись до зими вже влітку. На сьогодні з семи тисяч 456 будинків, які потребують ремонту, відремонтовано лише 5%. Катастрофічна ситуація склалася і з ремонтом дахів. Дощі йдуть не лише восени, а й літньої пори.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна